neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΑΠ' ΤΟ ΟΛΟΤΕΛΑ...


Σήμερα στη Βουλή διεξήχθη προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα την επίδραση της παγκόσμιας κρίσης στην Ελληνική οικονομία και τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Εκεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης εκφώνησε μια ομιλία με πλούσιο λαϊκιστικό περιεχόμενο αναμεμιγμένο με πρακτικά οικονομικά μέτρα που υπό συνθήκες θα μπορούσε να είναι και αποδοτικά ενώ έκλεισε τον λόγο του ανακοινώνοντας ότι το 50%, των περίπου 4 εκ. ευρώ, της αμέσως επόμενης κρατικής επιχορήγησης του κόμματός του θα την παραδώσει στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενισχυθεί το, όχι και τόσο πλούσιο είναι η αλήθεια, Ταμείο καταπολέμησης της φτώχειας. Πρότεινε μάλιστα προηγουμένως όλα τα κόμματα να ομοφωνήσουν στην ίδια κίνηση για το σύνολο του ποσού μίας ετήσιας επιχορήγησής τους.

Είναι βέβαιο ότι η κίνηση αυτή δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας και είναι άλλο τόσο βέβαιο ότι η δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα είναι προτιμότερο αφενός να υπάρχουν και αφετέρου οι θεσμοί του να χρηματοδοτούνται με διαφάνεια. Είναι όμως και αλήθεια ότι μια τέτοια κίνηση έχει ένα αξιόλογο συμβολικό νόημα χωρίς ταυτόχρονα να στραγγαλίζει οικονομικά τα πολυέξοδα κόμματα, αν και θα τα ανάγκαζε σε μια πιο ορθολογική χρήση των πόρων τους. Κι είναι ακόμα περισσότερο αλήθεια ότι δεν πειράζει και τόσο αν πάρουν και μερικές διαφημίσεις λιγότερες ή αναγκαστούν να εισπράξουν μερικά χαμηλότερα τιμολόγια οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατά την περίοδο των επόμενων εκλογών.

Κι αν ο Γιώργος-βασικά δημοσιογράφος και στα...ρεπά του πρόεδρος του ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρης, παρά και τις όποιες ανέξοδες σημερινές του κορώνες προχωρήσει στην πραγματοποίηση της εξαγγελίας του, να συνδράμει το κόμμα του ΛΑΟΣ με το 50% της επόμενης κρατικής επιχορήγησής του το Ταμείο καταπολέμησης της φτώχειας, τότε για την συγκεκριμένη ενέργεια θα πρέπει παρά την όποια κριτική στάση μπορεί να έχει κανείς απέναντί του να του αποδοθούν με γενναιοδωρία τα εύσημα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς γίνεται να είναι "ανέξοδη" η κορώνα του Γιώργου-βασικά δημοσιογράφου άρα εργαζόμενου - μην το ξεχνάμε -και στα...ρεπά του πρόεδρου του ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη, αφού θα την πληρώσει με δύο εκατομμύρια ευρώ; Λίγο ακριβά δεν είναι για "ανέξοδη";

Και γιατί είναι πάντα λαϊκισμός - ειδικά σε περιόδους ανέχειας και πείνας - η αναφορά στα αστρονομικά έσοδα και έξοδα των κομμάτων, όπως και κάθε αναφορά στις προκλητικές βουλευτικές αποζημιώσεις (=μισθός για να μην κοροϊδεύομαστε), βουλευτικές συντάξεις, βουλευτικά προνόμια και υπερπροκλητικής διάρκειας χρόνου κατοχύρωσης για τη σύνταξη των εθνοπατέρων και εθνομητέρων μας;

Θα περιμένω με αγωνία την αντίδραση του άλλου Γιώργου-βασικά κληρονόμου ονόματος-αλήθεια ποιο ήταν το επάγγελμά του;- και στα...ρεπά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου.

Cat.

mavalexis είπε...

Είναι τόσο επώνυμο το σχόλιο που πραγματικά η οποιαδήποτε υπογραφή θα ήταν πλεονασμός!
Πολλά απ' αυτά είναι σωστά αλλά δεν αναφέρθηκε σε όλα ο George.
Όσο για τον άλλον...George δεν είναι απαραίτητο ότι είναι αξιότερος από τον πρώτο αλλά δεν σημαίνει ότι κι ο πρώτος μπορεί να γίνει πρώτος...υπουργός- Πρωθυπουργός.
Πάντως για να δουλεύει ένα σύστημα χρειάζεται και κάποια υγειή χρηματοδώτηση.
Με τα μαύρα λεφτά των κομμάτων-χοάνες είναι το πρόβλημα!

εμετικός είπε...

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πως να δώσουν το 50% της κρατικής επιχορήγησης όταν εχουν προεισπράξει απτις περσινές εκλογές την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2010-2011?
Και φυσικά αν γίνουν πιο νωρίς εκλογές δεν υπάρχει πρόβλημα θα προεισπράξουν της επιχορηγήσεις μεχρι το 2015.
Πάντως δεν περίμενα από σένα να ακούσω καλό λόγο για τον Καρατζαφέρη, με εκπλήσεις θετικά.
Συμφωνείς οτι ο Καρατζαφέρης κάπου είδε ότι τα όρια της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι περίπου στο 3% και προσπάθει εδώ και 1-2 χρόνια τουλάχιστον να πρσελκύσει και την πιο λαική δεξιά?