neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ…


Χθες το βράδυ, παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση του Mega, (άλλη) μια τραγική εμφάνιση του Ολυμπιακού –που μας θύμισε παλιές καλές ευρωπαϊκές στιγμές- απέναντι στην τούρκικη ομάδα της Πόλης. Ήταν ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, σε αγώνα μακριά από το Καραϊσκάκη, για φέτος.

Σε πρόσφατη συζήτησή μας με τον αρχισυντάκτη της πολιτικής στήλης του «λος προμεναδος» είχα τονίσει την αδυναμία του φετινού Ολυμπιακού στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παρόλο που η ομάδα του Πειραιά δείχνει καλά στοιχεία και η έλευση δυο – τριών καλών ξένων παικτών έχουν βελτίωση την εικόνα της, ωστόσο οι δυσκολίες στο να αποδώσει το ίδιο καλό ποδόσφαιρο και στους εκτός έδρας αγώνες είναι ευδιάκριτες… Ενας Ολυμπιακός ασύνδετος, κουρασμένος, χωρίς λύσεις επιθετικά, με τον Κοβασεβιτς στον πάγκο και τον Γκαλετι χαμένο άλλες φορές δεξιά άλλες αριστερά, τον Νικοπολίδη να σώζει την εστία του από σωρεία κλασσικών ευκαιριών της Τουρκικής ομάδας και τον Ντιογκο να παλευει μόνος με τα κύμματα... Κάτι φταίει!!

Είναι το πέμπτο συνεχόμενο ματς του Ολυμπιακού μακριά από το γήπεδο του, που παρουσιάζεται τόσο κακός και σίγουρα διαφορετικός από ότι στα εντός έδρας παιχνίδια του. Ο ανέτοιμος και αιφνιδιασμένος Ολυμπιακός της Κύπρου, η άσχημη εμφάνιση (και από τύχη τελικά επικράτηση) του στο γήπεδο της Ξάνθης, το κακό -παρά το τελικό αποτέλεσμα που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα- παιχνίδι του στην έδρα της Νόρτζελαντ, η αρνητική και «άσφαιρη» ισοπαλία του στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και χθες η τραγική εικόνα του στην Πόλη, μαρτυρούν τα προβλήματα που προαναφέραμε…

Την Κυριακή η ομάδα του λιμανιού, καλείται να δώσει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης, σίγουρα δεν είναι ομάδα επιπέδου Γαλατασαραι, αλλά είναι μια ομάδα με παίκτες που ξέρουν ποδόσφαιρο, που έχουν ποιότητα, έχουν ταλέντο, παίκτες σχετικά μικρής ηλικίας και φυσικά έχει μια καυτή «έδρα» που αναμένεται παρά τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα του Άρη να είναι γεμάτη. Κατά την προσωπική μου άποψη, περιμένω να δω τις ίδιες αδυναμίες και την Κυριακή από τον Ολυμπιακό. Ο Άρης καίγεται για βαθμούς καθώς δεν έχει πολυτέλεια για περαιτέρω απώλειες και σίγουρα θα παίξει για την νίκη. Μένει να δούμε αν στην προσπάθεια του αυτή, θα βοηθήσει ο ίδιος ο ολυμπιακός με έκτο σερί ματς προβλημάτων σε εκτός «τηγανιού» παιχνίδια…

3 σχόλια:

mavalexis είπε...

Καλά τα λες αλλά εντεκάδα μάλον έχουν καλύτερη αυτή την στιγμή από τους εγχώριους ανταγωνιστές του!

Zogra είπε...

για να δουμε αν την διατηρουν και στα εκτος εδρας ματσακια και οχι μονο στο κοκκινο τηγανι....

Καπετάνιος είπε...

Ψηλακο
Δεν τα ειδα και τοσο τραγικα τα πραγματα χθες στην Πολη για τον θρυλο οσο μας τα λες.Καταρχην απο μονο του το 1-0 ειναι ενα ρευστο σκορ και μας δειχνει οτι ανα πασα στιγμη ο ευρωθρυλος θα μπορουσε να ισοφαρισει.Μηπως δεν ειδες την κεφαλια του Ντιογο που περασε λιγο εξω?Εγω περιμενα πολυ χειροτερη εμφανιση και εναν απο τους γνωστους ευρωπαικους εξεφτελισμους των γαυρων.Αντι γιαυτο ομως ειδα,οτι συζηταγα και πριν τον αγωνα με τον mavalexi(μεγαλο εκδοτη),οτι ο Βαλβερδε εχει μεχρι στιγμης στησει μια σοβαρη ομαδα,με τα οποια προβληματα της,που ομως ξερει τι θελει,ασχτετο αν το παιρνει παντα,και ολα αυτα σε συνδιασμο με καποιους παικτες πολυ μεγαλης αξιας που κακα τα ψεματα εχει ο θρυλος,κανουν την ομαδα αξιωμαχη και σε πολλους τομεις καλυτερη και πιο ετοιμη και απο τον ΠΑΟ και απο την ΑΕΚ.Για να μην τρελενομαστε παντως,νομιζω πως ο ΠΑΟ θα βελτιωθει και θα διεκδικησει με αξιωσεςι τον τιτλο φετος στην Ελλαδα.Αυτη η αγωνιστικη ειναι πολυ κρισημη.