neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;


Πλησιάζουμε προς την 4η Νοεμβρίου κι αρχίζουν να πέφτουν και τα τελευταία προεκλογικά χαρτιά των δύο Αμερικανών υποψηφίων στο πολιτικό τραπέζι. Ο άσσος, της υποστήριξης από τον Κόλιν Πάουελ, που ακουγόταν εδώ και καιρό ότι κράταγε στα χέρια του ο ΑφροΜπάρακ εμφανίστηκε τελικά χθες.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μπους, που αντικαταστάθηκε από την αφήστε με να τους φάω όλους-Κοντολίζα(Ράους)μιας και θεωρήθηκε ήπιος ΥΠΕΞ στους βαθμούς μέτρησης της κλίμακας Μπους, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ομπάμα λέγοντας ότι είναι η καλύτερη επιλογή όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς αλλά για όλους τους Αμερικανούς διότι είναι ικανότερος να αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και να ασκήσει επιτυχέστερα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Τόνισε ακόμα ότι ενδεχόμενη εκλογή του...καλαθοσφαιριστή Μπάρακ, που θέλει αν διαβεί τελικά το κατώφλι του Λευκού Οίκου να φτιάξει κι ένα γήπεδο μπάσκετ εντός του απ' ότι μάθαμε,θα ηλέκτριζε, όπως χαρακτηριστικά είπε, όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και ολόκληρο τον κόσμο!

Το σημείο όμως που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην τοποθέτηση του Πάουελ ήταν η θέση του για τις πολυσυζητημένες θρησκευτικές πεποιθήσεις του Ομπάμα και συγκεκριμένα στο αν τελικά ο Αμερικανός υποψήφιος είναι μουσουλμάνος ή όχι, μιας και οτιδήποτε γύρω από τον μουσουλμανισμό είναι θέμα ταμπού για την συντηρητική αμερικανική κοινωνία, πράγμα που ισχύει πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια, δικαιολογημένα μόνο σε κάποιο βαθμό, μετά τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα ο Αμερικάνος πολιτικός αποκρίθηκε σε σχετική ερώτηση πως «Η σωστή απάντηση είναι ότι δεν είναι μουσουλμάνος, είναι χριστιανός. Πάντα ήταν χριστιανός. Αλλά η αληθινά σωστή απάντηση είναι: Τι σημασία θα είχε ακόμη κι αν ήταν μουσουλμάνος; Είναι κακό να είσαι μουσουλμάνος στην Αμερική; Η απάντηση είναι όχι - Δεν είναι αυτή η Αμερική».

Αυτή είναι μια πραγματικά θαρραλέα αντιρατσιστική, μη τρομοφοβική, θέση που τσακίζει κόκαλα αυτή την στιγμή στην Αμερική αλλά και οπουδήποτε αναπτύσσεται παρόμοιο είδος ρατσισμού, μη εξαιρουμένης και της χώρας μας, που θέλει αρκετό κουράγιο για να την εκφράσεις δημόσια και πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Mr Κόλιν, παρά την πολιτική αντίθεση που εύλογα έχει κανείς, κατά τα άλλα, με τον Ρεπουμπλικανό πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

Mickey είπε...

οχι, αλλα πιστευω εβραιος ειναι σιγουρα καλυτερο....χαχαχα