neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΧΑΡΙΣΤΕΑ


Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν όλοι μας να απολογηθούμε στον μέγα επιθετικό και κόσμημα των ευρωπαικών γηπέδων Άγγελο Χαριστέα. Συγνώμη παλικάρι μου που ακόμα δε βρήκαμε τρόπο να μεταφέρουμε την έδρα της εθνικής μας στην Γερμανία και αναγκάζεσαι να ταξιδεύεις ως την ακριτική για την Ευρώπη Ελλαδίτσα μας…το δουλεύουμε όμως, κατι καλό θα βγει. Λίγο υπομονή αγοράκι μου…μέχρι να μάθεις να κοντρολάρεις το τόπι, θα έχει βρεθει η λύση.
Και ας πάρουμε τώρα ένα παράδειγμα με υποθετικά νούμερα, αλλά αναλογικά προσαρμοσμένα σε πραγματικές τιμές. Ο εν λόγω επιθετικός της εθνικής μας έχει ένα συμβόλαιο περίπου στις 900.000-1.000.000 ευρώ. Που σημαίνει περίπου 100.000 τον μήνα χοντρικά. Ο μέσος έλληνας εργαζόμενος αμοίβεται με 1.000 ευρώ τον μήνα. Ίσως και να λέω πολλά. Το εισητήριο για τον αγώνα Ελλάδα-Μολδαβία είχε περίπου 25 ευρώ (μέσος όρος τιμών). Προσαρμόζοντας λοιπόν αυτά τα 25 ευρώ που ζητούνται από τον έλληνα εργαζόμενο-φίλαθλο στον παχυλό μισθό του Άγγελού μας έχουμε ένα ποσό της τάξης των 2.500 ευρώ. Δίπλα στο σπίτι του Αγγελου στην Γερμανία λειτουργεί μια έκθεση ζωγραφικής ενός έλληνα μετανάστη, Θέλει υποστίριξη από τους έλληνες της περιοχής και ας μην είναι ‘φαν’ της τέχνης ο Άγγελος. Έβαλε όμως την είσοδο στην έκθεση 2.500 ευρώ. Αναλογικά όσα ζητάει ο Γκαγκατσης από τους έλληνες φιλάθλους για να δουν την ομάδα μας.
Ερώτηση…..Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο Χαριστέας θα πάει να δει αυτή την ΥΠΕΡΒΑΡΕΤΗ έκθεση ζωγραφικής και μάλιστα θα πληρώσει ένα τέτοιο ποσό για την είσοδό του μόνο και μόνο γιατί αισθάνεται χρέος του να στηρίξει τον έλληνα?? Αν πάει δε θα πάει μόνος. Στην καλύτερη ένα ακόμα άτομο θα είναι μαζί του. Άρα 5.000 ευρώ. Δηλαδή το 5% του μηνιαίου του εισοδήματος. Και φυσικά όλες οι άλλες συνθήκες είναι ευνοικές. Δε του ζήτησε κανείς να αφιερώσει 5 ώρες τουλάχιστον για ένα βαρετό θέαμα 2 ωρών. Ούτε του ζήτησε κανείς να κάτσει σε βρώμικα καθίσματα και αν χρειαστεί τουαλέτα θα μπορέσει άμεσα να χρησιμοποιήσει μια πεντακάθαρη, χωρις να φοβάται μην προσβληθει από μολυσμαντικές ασθένειες. Θα παρκάρει δίπλα στο χώρο του θεάματος και θα εισέλθει σε αυτόν χωρίς να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Όλα μα όλα είναι ευνοικά για να παρακολουθήσει αυτό το θέαμα ο Άγγελος , αλλά δε θα το κάνει…ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΑΘΛΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ…..ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΧΑΡΙΣΤΕΑ????

2 σχόλια:

Zogra είπε...

.... βαλε "μπιπ" στο ρε! ειναι γεγονος οτι η τιμολογιακη πωλητικη των εισητηριων για τους αγωνες τηε Εθνικης μας, ειναι αμι τι αλλο απαραδεκτη... Βεβαια ειναι αλλο ενα ζητημα στο οποιο ειναι υπολογος ο πολυαγαπημενος μας κυριος Γκαγκατσης... Ισως δωσει λυση ο νεος αρχηδιαιτητης απο τη Σουηδια..χαχαχαχα. Ας μην ξεχνα ο mr. Αγγελος, οτι ειναι ο τελευταιος για τον οποιο θα πηγαινε ενας φιλαθλος της εθνικης στο γηπεδο για να δει... :-)

mavalexis είπε...

Ωραίος αν και λίγο υπερβολικός. Πιστεύω ότι η εθνική είναι καλή ομάδα κι ας μην είναι και τόσο θεαματική.
Το εισιτήριο όντως με βάση την οικονομική πραγματικότητα θα πρεπε να ναι στα 10 ευρώ για τα 3/4 των θέσεων συν κάποια των 15 και 20 ευρώ.
Σίγουρα ο καπιταλισμός ακριβοπληρώνει άρτο-θεάματα οπότε και... ποδόσφαιριστές δημιουργώντας αναντήριτες αδικίες!
Η παρομοίωση έξυπνη αλλά οι αναλογίες έχουν περιορισμένη βάση.
Το παράκανε κι ο Χαριστέας αλλά κι εσείς τον ξεσκίσατε.
Καλό είναι πάντως να το γεμίσουμε με Ελβετία!