neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Ο ΚΑΪΛΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ





Ωραία μας τα' πε χθες ο εκπρόσωπος Τεό αλλά όχι τόσο ωραία ώστε να γλιτώσει απ' την παραίτηση που τον οδήγησε η αρνητική γι' αυτόν ροή των πραγμάτων, τελικά, να δώσει! Βέβαια το λάβαμε το μήνυμα της μη αντικατάστασής του, που προφανώς είναι ότι διακόπτουμε για διαφημίσεις και σύντομα πάλι κοντά σας, αλλά να δούμε κατά πόσο αυτό θα καταστεί στην πορεία εφικτό.

Κρίσιμο λάθος στρατηγικά αποδείχτηκε η γραμμή που χαράχθηκε από τον ίδιο, σε μεγάλο βαθμό, στην ΔΕΘ ενώ τακτικά αξεπέραστο πρόβλημα δημιούργησε, τελικά, η πρωτοβουλία Σανιδά να διερευνηθεί το θέμα του Βατοπεδίου αλλά επιχειρώντας ταυτόχρονα να περιορίσει την εν λόγω έρευνα σε μη πολιτικά πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η δυσαρέσκεια που είχε δημιουργηθεί από την παρουσία Δον Καραμαλούγκα στην Θεσσαλονίκη. Μια τακτική που, όπως όλοι είδαμε, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τώρα αναφορικά στην εμφάνιση του Τεό στο Κοινοβούλιο μπορεί κανείς εύκολα να την χαρακτηρίσει μέτρια ή και κάτω του μετρίου σε σχέση και με την σημασία που της είχε αποδοθεί αλλά και με την σημασία που αντικειμενικά για το Επικρατουπουργόπουλο είχε. Έδειξε ο εκπρόσωπος Τεό ότι, παρά την ευγλωττία του, δεν είχε, και δεν έχει γενικά, το κοινοβουλευτικό στυλ που απαιτείτο στην ομιλία του. Φάνηκε καθαρά ότι ο Ρουσό, ίσως και, λόγω του ότι υποτιμούσε ως τώρα την Βουλή, αποφεύγοντας αφενός τις πολλές παρεμβάσεις, πιστεύοντας ότι αλλού είναι το πεδίο της πραγματικής εξουσίας, και αφετέρου να περάσει την διαδικασία του σταυρού για να εισέλθει σ' αυτή, δεν μπόρεσε να προσαρμοσθεί στα δεδομένα της, και μη έχοντας και την απαιτούμενη εξοικείωση απέτυχε να σταθεί με αξιώσεις στο βήμα.

Ειδικά αυτά που είπε για τον ποδηλατοGeorge ήταν υποτιμητικά και για τον ίδιο τον Δον, όπως εύστοχα τόνισε κι ο πάντα ετοιμόλογος -πόσο ακόμα θα αντέξετε σε λίγο θα αναγκαστείτε να κάνετε μαζί μου κολεγιά- Γ. Καρατζαφέρης,αλλά ήταν και άστοχα. Το να το παίξεις αυτή την την στιγμή ο Βασιλάκης Καϊλας της Ελληνικής πολιτικής σκηνής ενώ όλοι σε αποκαλούν όλ' αυτά τα χρόνια Νο 2, χωρίς να βρίσκονται και πολύ μακριά απ' την πραγματικότητα, και μάλιστα τελευταία το παίζεις και ολίγον από Νο 1, δεν είναι και το πιο αποδοτικό.

Κι επίσης στην ζωή, καμιά φορά, εκτός από τους φυσικό πατέρα υπάρχει και ο θετός. Υπάρχουν και οι υιοθεσίες. Τυχαίνει καμιά φορά ν' αρχίσειςτην ζωή σου σε μια λαϊκή γειτονιά αλλά στην πορεία να σε...(ξανα)βαφτίσει ή να σε...υιοθετήσει κανένας μεγαλοπαράγοντας, κανένας Λαμπράκης ή ακόμα-ακόμα κανένας Βαρδινογιάννης. Και άντε τότε να καταλάβεις αν είναι καλύτερο να είναι ο πατέρας του καθενός πολιτικός ή βαθύπλουτος εξουσιαστής μεγαλοπαράγοντας! Αλλά γι' αυτά δεν μας είπε τίποτα ο Θοδωρής.

Το να βάζει μπροστά ότι ο πατέρας του ήταν ταχυδρόμος ενώ του άλλου Πρωθυπουργός άρα δεν πρέπει να ψάχνουμε ενδεχόμενες ποινικές του ευθύνες δεν βγάζει και πολύ νόημα. Και τέλος πάντων έλεγε κι ο Δ. Τσοβόλας ότι ήταν ο γιος του αγωγιάτη αλλά το υποστήριζε κιόλας. Δεν ήταν ταυτόχρονα κι ο καλύτερος πελάτης του Τιτάνα. Εδώ σε λίγο ο Κανελλόπουλος ( της Τιτάν και της ΑΕΚ),όπως το πάει ο Ρουσόπουλος, θα του στέλνει μαζί με το μπετό κι ένα διαρκείας δώρο για το ΟΑΚΑ. Κι ανεξάρτητα από το κατά πόσο νομότυπα γίνονται όλ' αυτά η ουσία είναι ότι δεν δένουν με την στάση του golden Τεό επικοινωνιακά.

Και θα περίμενα απ' τον Θοδωρή που περνιέται για μέγας επικοινωνιολόγος, και τα λέει ομολογουμένως νόστιμα στο press room, να ζυγίζει καλύτερα τις εμφανίσεις του. Μπορεί βέβαια να μας τα λέει πιο καλά στην καθημερινή ενημέρωση του τύπου επειδή ο στόχος εκεί είναι να απαντήσει χωρίς τελικά να πει τίποτα. Στην Βουλή όμως που χρειάσθηκε να μιλήσει επί της ουσίας για να υπερασπισθεί τον εαυτό του και την γραμμή που συνδιαμόρφωσε στην ΔΕΘ δεν τον είδα και τόσο αποτελεσματικό. Μάλλον χειρότερα τα έκανε. Είναι κι αυτό το άτιμο το timing στην πολιτική πολύ σημαντικό. Αν δεν μιλήσεις την ώρα που πρέπει και το παίξεις αφ' υψηλού μετά ότι και να πεις δύσκολα μαζεύεται το πράγμα.

Τώρα βέβαια αναγκαστικά μας χαιρέτησε, πρόσκαιρα έστω, ο Τεό και μας ενημέρωσε ότι θα τα λέμε πλέον συχνότερα. Άντε να δούμε τι θα πούμε! Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αποχή της από την ψηφοφορία για την προανακριτική που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ για το Βατοπέδι. Ενέργεια που οπωσδήποτε φανερώνει αδυναμία για το κυβερνών κόμμα. Κι επειδή πιο πάνω αναφερθήκαμε στην ΑΕΚ συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η στάση αυτή της ΝΔ παραπέμπει - στο πέστε κάτω για να γλυτώσουμε - σε εκείνο το γραφικό ματς ΟΣΦΠ-ΑΕΚ όπου οι των κιτρινόμαυρων προσποιούνταν τότε τους τραυματίες για να αποφύγουν τον διασυρμό όπως τώρα ο Δον, με την αποχώρηση της ΝΔ από την σχετική ψηφοφορία, προσπαθεί να αποφύγει κάποια ηχηρά παρών ή ακόμα και παραπομπές Υπουργών του και, λογικά, πτώση της κυβέρνησης!

3 σχόλια:

Striker είπε...

δεν προσποιουμασταν,.....ΗΜΑΣΤΑΝ τραυματιες
Λασπολογε

Ανώνυμος είπε...

A to xero +ego auto to sunthima...."Pe-ste ka-to oe oe oe"
:)

Ανώνυμος είπε...

O γιος του ταχυδρόμου πέθανε!

Κι ήταν παιδί στα δεκαεφτά
που τώρα έχει πετάξει
Tώρα το οικοπεδάκι μου
ποιος θα μου ανταλλάξει;



Μήπως να άλλαζαν καριέρα πολλοί εκ των 300; Άσχημα τα πήγε ο Καΐλας στο σινεμά;

Cat.