neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ "ΟΧΙ"




Χθες γιορτάσαμε με καλοκαιρία, και την νεολαία στο προσκήνιο, την επέτειο του "ΟΧΙ". Σήμερα παραμένοντας σε κλίμα...ΟΧΙ κι εν όψει του εξ αναβολής αγώνα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος - λέγε με και σούπερ(;)Λίγκα - μεταξύ Παναθηναϊκού-Εργοτέλη είναι ευκαιρία να αναφερθούν κάποια ΟΧΙ που αφορούν την Πανάθα! Πιο συγκεκριμένα λέμε:

- ΟΧΙ στην συλλήβδην απόρριψη του αγωνιστικού προσώπου που έδειξε ο Παναθηναϊκός και των επιλογών Τεν Κάτε στα τρία τελευταία του παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Βέρντερ και Ηρακλή όπου σταθεροποιήθηκε ένας βασικός κορμός, πράγμα που ήταν ζητούμενο εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει καλή απόδοση στο πρώτο μέρος των συγκεκριμένων αγώνων ή και για λίγο περισσότερο ανάλογα με το πότε στο καθένα απ' αυτά αποφάσιζε να...παρέμβει ο Ολλανδός.

- ΟΧΙ, οπότε και, στο κακό έως απαράδεκτο κοουτσάρισμα που παρακολουθούμε από την αρχή της σεζόν από τον Mr Χενκ κι ακόμα περισσότερο στα τρία αυτά ματς. Στην Τούμπα την ώρα που με τους ασπρόμαυρους αποδεκατισμένους στον κεντρικό άξονα έπρεπε να χτυπήσει το παιχνίδι προτίμησε να το...γυρίσει στην άμυνα ενώ με Γερμανούς και Ήρα ανέλαβε κατά την διάρκεια των αγώνων υπερβολικά ρίσκα χωρίς το σκορ ή το χρονικό σημείο που τα πήρε να το απαιτούν!

- ΟΧΙ, ακόμα ειδικότερα, στον απόλυτο ποδοσφαιρικό παραλογισμό της χρησιμοποίησης του Ίβανσιτς ως αριστερό μπακ, στο 45΄ μάλιστα (γιατί αν γινόταν μετά το 80΄ με αρνητικό σκορ θα είχε κάποια λογική), που (το) είδαμε (κι αυτό) στο ματς με την Βέρντερ, αλλά και γενικότερα στην χρησιμοποίηση του Αυστριακού σε θέσεις που απαιτούν αυξημένα αμυντικά καθήκοντα, όπως έγινε και με τον Ηρακλή.

- ΟΧΙ, επίσης, στην αλλοπρόσαλλη τακτική της διοίκησης που ενώ εμπιστεύεται τον προπονητή τον καλεί μετά από κάθε κακό αποτέλεσμα για...εξηγήσεις χωρίς όμως να επιλέγει, την πιθανόν αποδοτικότερη, πιο συχνή παρουσία και επικοινωνία με τον Κάτε στην Παιανία ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, δείχνοντας έτσι την έλλειψη ψυχραιμίας της.

-ΟΧΙ, ίσως το μεγαλύτερο, στα αβίαστα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού σε άμυνα και επίθεση που οδηγούν σε αρνητικά αποτελέσματα και ακυρώνουν ακόμα και καλές, κατά τα άλλα, εμφανίσεις.

-ΟΧΙ, όμως και στην μερίδα του κόσμου του τριφυλλιού που δεν μπορεί να διακρίνει την καλή λειτουργία του συνόλου απ' τα ατομικά λάθη αλλά και που δεν μπορεί να αντιληφθεί, όπως είναι αλήθεια και η διοίκηση κι ο προπονητής, την έλλειψη χαρακτήρα μιας ομάδας που μπορεί να παίζει και καλά, όπως στο παιχνίδι της Πανάθας με την Ίντερ, που ήταν ο προπομπός και για τα άσχημα αποτελέσματα που ακολούθησαν, και οι πιο προσεκτικοί το επισήμαιναν από τότε.

Τα παραπάνω ΟΧΙ σκιαγραφούν ένα μεγάλο ΝΑΙ για το ενδιαφέρον σημερινό ματς με τον Εργοτέλη αλλά και για τα αμέσως επόμενα στα οποία θα ήταν επιθυμητό για τους πράσινους να συνεχίσει ο Χενκ Τεν Κάτε να δουλεύει πολύ (και καλά όπως το κάνει μέχρι τώρα) με τους παίκτες του, να διαβάζει καλά τον αντίπαλο αλλά και να διορθώσει, κατά το δυνατόν, το κοουτσάρισμα του (μιας και μπορεί να μην είναι το σημαντικότερο πράγμα στην προπονητική αλλά μπορεί όταν φτάνει σε τόσο κακό επίπεδο να είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικό).

Πέρα όμως από τα αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός πρέπει να πει και ένα, ακόμα δυσκολότερο, ΝΑΙ που αφορά στην σφυρηλάτηση χαρακτήρα των παιχτών του, ώστε να βάζουν το εύκολο γκολ στην επίθεση, κι ας χάνουν ή και να μην δοκιμάζουν το δύσκολο, και να μην κάνουν το εύκολο ατομικό λάθος στην άμυνα, όπως με Βέρντερ και Ήρα Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συνεργασία διοίκησης και προπονητή γιατί, εξάλλου, όσο καλή και να γίνει αγωνιστικά μια ομάδα μόνο αν αυτό συνδυαστεί με χαρακτήρα και φανέλα μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλες επιτυχίες.

2 σχόλια:

εμετικός είπε...

Ελπίζω μόνο να μην βρουν την ευκαιρία τώρα και μας φέρουν τον βάτραχο.

mavalexis είπε...

Δεν θέλει και πολύ!
Και μην δεις να τον φέρνει κανένας που δεν θα το περιμένεις!