neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΜΠΟΡΕΙΤΕ


Το golden δίδυμο Χατζηγάκη- Σανιδά εξακολουθεί να επιχειρεί να ελέγξει τις εξελίξεις αλλά τελικά από τον πολύ έλεγχο έχουν επιτύχει και οι δύο να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις και μάλιστα συρόμενοι.

Είναι φανερό ότι η παρακινδυνευμένη πρόταση του ποδηλατοGeorge να ζητήσει απ' ευθείας προανακριτική επιτροπή χωρίς να έχει μεταβιβαστεί ο φάκελος του Βατοπεδίου στο Κοινοβούλιο στέφθηκε από επιτυχία. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν , έστω και με κάποια αμηχανία, να συνταχθούν με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ενώ ακόμα και οι επιφυλάξεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη πρόταση, λόγω ακριβώς της μη μεταβίβασης μέχρι χθες του σκανδαλοφακέλου στη Βουλή και της ταυτόχρονης πίεσης που άσκησε για να συμβεί κάτι τέτοιο, ανάγκασαν τελικά τους golden δαδοφόρους της Δικαιοσύνης να αποστείλουν τελικά τον σχετικό φάκελο στο Κοινοβούλιο παρά τους αρχικούς τους σχεδιασμούς.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς από όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ είναι ότι ο Σ. Χατζηγάκης παίζει πλέον μεγαλύτερο ρόλο στην δικαστική πορεία του θέματος και στην προσπάθεια απεμπλοκής της κυβέρνησης από την υπόθεση του Βατοπεδίου. Εξέλιξη που, όπως όλα δείχνουν, ευθέως σχετίζεται με την παταγώδη αποτυχία των χειρισμών χειραγώγησης της δικαιοσύνης από τον Σανιδά προς όφελος συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ. Το κρίσιμο λάθος, σε επίπεδο κομματικού ουσιαστικά χειρισμού, του Αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι προφανές ότι υπήρξε η πολυσυζητημένη όσο και βιαστική του παραγγελία για διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου.

Το πρόβλημα όμως ήταν πως στην παραγγελία αυτή προσπάθησε ταυτόχρονα με την οδηγία για διερεύνηση της υπόθεσης να απαλλάξει τα κυβερνητικά στελέχη από ενδεχώμενες ευθύνες τους προκαταβολικά. Μια ενέργεια που πιθανότατα αποφασίστηκε σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο Τεό σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα δυσαρέσκειας που δημιουργήθηκε στη κοινωνία και την βάση της ΝΔ με την, οργανωμένη απ' τον Ρουσόπουλο, ατυχή παρέμβαση του Δον Καραμαλούγκα στην Έκθεση Θεσαλονίκης.

Είναι όμως αυτονόητο ότι αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο για το αν θα προχωρήσει σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ήταν ο Κυρ-Εισαγγελέας, κι όχι ο Τεό, αφού ήταν ο μόνος που μπορούσε να έχει άποψη για το αν και κατά πόσο μπορούσε να ελεγχθεί η σύνθεση των εισαγγελικών λειτουργούν που θα αναλάμβαναν την υπόθεση, και παραπέρα το αποτέλεσμα της έρευνάς, που οπωσδήποτε επιθυμητό στις τάξεις των blue boys θα ήταν να συμφωνεί με την αρχική παραγγελία. Πίστεψε ότι θα τα κατάφερνε να το σκηνοθετήσει ωραία το έργο και προχώρησε στο εμπνευσμένο, κατά τον ίδιο και τον Τεό, επικοινωνιακό τρικ. Τελικά όμως έφαγε, και φάγανε όλοι μαζί, τις δυο παραιτήσεις των αρμόδιων εισαγγελέων στο κεφάλι!

Δεν πειράζει. Και εις άλλα με υγεία που λέει. Κάπως άλλωστε θα καθαρίσουν αυτοί. Απ' τα μεγάλα προβλήματα εννοώ. Ας είναι καλά και ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών με τις παραγραφές που προβλέπει και η Κυβέρνηση Σημίτη που τον Θεμελίωσε. Το ερώτημα που παραμένει όμως για τον golden Γιώργο Σανιδά άπτεται με το αν είναι χειρότερος ως λειτουργός της τυφλής (τελείως) Δικαιοσύνης ή ως κομματικό ενεργούμενο. Και είναι ένα πραγματικό ένα δύσκολο ερώτημα να απαντηθεί. Το σίγουρο είναι όμως ότι αν είχαν έστω κι ένα ντουλαπόφιλο στην θέση του και εμείς θα είχαμε καλύτερη εικόνα για την λειτουργία της Δικαιοσύνης αλλά και ο Δον Καραμαλούγκας με τον εκπρόσωπο Τεό και την παρέα τους θα βρισκόντουσαν σε λιγότερο δυσχερή θέση αυτή την στιγμή.

Το καλύτερο είναι βέβαια μέσα σε όλα αυτά ότι έχουμε αρχίσει να κρίνουμε όχι το αν γίνεται ή όχι χειραγώγηση στο χώρο της Δικαιοσύνης αλλά το ποιος χειραγωγεί καλύτερα την Δικαιοσύνη. Άντε να δούμε πως θα τα πάει στην χειραγώγηση κι ο Χατζηγάκης τώρα που μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Καλή επιτυχία Σωτήρη και κοίτα να τους να τους βγάλεις όλους λάδι χωρίς να σε πάρουμε, και πολύ, χαμπάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: