neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

EΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


Mε αφορμή όλο αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες γύρω από τα τηλεοπτικά της Super League και την αποστασία του ΟΣΦΠ, δε ρίχνουμε και μια ματιά στο συνολικό καλό που κάνει η τηλεόραση στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο….??? Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών….. Ίσως τελικά να είναι μια λύση, αφού το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στο κανάλι που θα καθηλώνει τους έλληνες τα σαββατοκύριακα, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να μπει λίγο τάξη στην αναρχία του προγράμματος του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα αυτού του διημέρου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική από πλευράς οργάνωσης. Πρόγραμμα καταρτισμένο από τα κανάλια για τα κανάλια. Έχουμε μια εικόνα ενός πωλητή (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Super League???) που αδιαφορεί πλήρως για την προστασία του προιόντος του και αφού εισπράττει μόνο και μόνο γιατί πουλάει μονοπωλιακά, αφήνει τους αγώνες στις ορέξεις των καναλιών. Ενημερωτικά…4 αγώνες το Σαββάτο , 4 την Κυριακή σε ώρες… ‘άλλα ντ’άλλων’. Άλλο ματς στις 4.45 άλλο στις 7 σε άλλο κανάλι πάλι άλλο ματς….Κυριακή τα ίδια. Πάλι καλά που δεν έχει πλέον αγώνα Κυριακή στις 9 το βράδυ, άλλωστε τι πιο δελεαστικό μετά από ένα σαββατοκύριακο και πριν από μια δύσκολη εβδομάδα να πας να δεις το ΥΠΕΡΜΑΤΣ της ΑΕΚ με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ κυριακή βράδυ στις 9 με αποτέλεσμα να βρεθείς στο κρεββάτι σου μετά τη μία τα χαράματα….
Βλέπεις την απόλυτη τάξη που επικρατεί στην Ιταλία πχ και ξενερώνεις. ΕΝΑ παιχνίδι Σαββάτο βράδυ και ένα την Κυριακή το βράδυ. Όλα τα άλλα Κυριακή μεσημέρι στις 4. Ότι ίσχυε εδώ και δεκαετίες. Ισπανία το ίδιο. Όλα μαζί την Κυριακή εκτός από 2 βραδυνά τηλεοπτικά.
Εκεί όμως τιμούν το προιόν τους. Ξέρουν ότι το άλφα και το ωμέγα είναι ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο και όχι να βουλιάζει στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ και όλα τα μάτς στην διάθεση του χάρη στον ανταγωνισμό των καναλιών. Ο κόσμος όμως γουστάρει Κυριακή μεσημέρι με λιακάδα και γήπεδο μετά από οικογενειακό φαγητό. Πώς να το κάνουμε, είναι σαν την Κυριακή πρωί στην εκκλησία….Ακόμα και με παραδείγματα να το δούμε αφού μιλήσαμε για το ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ. 10000 κόσμος φέτος στο γήπεδο με το ματς να γίνεται στις 9 το βράδυ Κυριακής , 30000 και πλέον πέρσι αλλά με ώρα σέντρας τις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής. Η σύγκριση μπορεί να γίνει αφού το ματς και τις δύο χρονιές έγινε σχεδόν την ίδια αγωνιστική στις αρχές του πρωταθλήματος, άρα ήταν ίδιας σημασίας.
Εφόσον όμως η διοργανώτρια αρχή , αφήνει τα ματς στην τύχη των καναλίων αυτά θα έχουμε. Ο κοσμάκης ξενερωμένος όσο και ο γράφων δε θα ξεκινάει σαββατόβραδα να δει αγώνες τις ΑΕΚ με νεοφώτιστους. Κυριακή μεσημέρι όμως κάτι μέσα σου σε σπρώχνει να κάτσεις σε μια εξέδρα και ας μην είναι της ομάδας σου…Αλήθεια πόσο κόσμο θα είχε ο Πανιώνιος αν ήξερε ο πιτσιρικάς στην Νεα Σμύρνη ότι την Κυριακή όλοι του οι φίλοι θα ήταν στον γήπεδο. Άντε όμως να ξεκίναγε σαββάτο βραδύ για να δει ένα ματς με τον Θρασύβουλο. Θα προτιμούσε την έξοδο με καμιά πιτσιρίκα… Αποτέλεσμα τα μηδενικά εισητήρια που κόβονται σε τέτοια ματς.
Εφόσον λοιπόν ένα κανάλι αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη όλων των ματς, ελπίζω πως θα μειωθούν και οι live μεταδώσεις και να αυξηθούν τα μεσημεριανα των κυριακών, αφού πλέον το κανάλι δε θα έχει ανταγωνισμό από άλλους. Σεβασμό στις ομάδες, στο ποδόσφαιρο και στους φίλαθλους και όχι στην δουλεία των prime time ζωνών των τηλεοπτικών καναλιών και στον μεταξύ τους ανταγωνισμό…..

1 σχόλιο:

mavalexis είπε...

Πολύ σημαντικό τα περισσότερα μεσημαριανά ματς γαι τον κόσμο, πρώτα απ' όλα, αλλά και για την εμπορικότητα του πρωταθλήματος!
Οι Ιταλοί πριν βάλουν την απόλυτη τάξη πέρασαν από τα δικά μας χάλια αλλά τουλάχιστον το κατάλαβαν κάποια στιγμή!