neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ...ΔΑΪΛΑΚΗ


Ζούμε στον αστερισμό της ΔΕΘ ακόμα και των απαράδεκτων χειρισμών που έκαναν εκεί ο εκπρόσωπος Τεό και ο Δον Καραμαλούγκας, με τον πρώτο να μοιάζει κατά διαστήματα να εκτελεί χρέη Πρωθυπουργού και να χρησιμοποιεί ως εκπρόσωπο τύπου τον δεύτερο.

Προσπάθησε λοιπόν ο Τεό στην Σαλόνικα να καλύψει εαυτόν και Βουλγαράκη (αυτοκόλλητος με την κυβερνητική αποτυχία) αλλά το πράγμα στράβωσε, τους θεώρησαν αλαζόνες, και μεσοβδόμαδα μετακινήθηκαν στην πρώτη γραμμή άμυνας που ήταν το φάγωμα του ψηλού. Χρειάστηκε μετακίνηση σε δεύτερη γραμμή άμυνας που ήταν η αποχώρηση της συζύγου Μάρας απ' την δημοσιογραφία (που από τότε το...λειτούργημα κλαίει ασταμάτητα).

Δεν έφτασαν όλα αυτά όμως και για να κοπάσει η κριτική και κρίθηκε ότι πρέπει να τζογάρει ο Δον Καραμαλούγκας πάνω στο χαρτί των πρόωρων εκλογών και υλοποίησαν την πολιτική τους αυτή στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. τοποθετώντας όμως τον πήχη υπερβολικά ψηλά. Κι έτσι φτάσαμε στην υπόθεση του Δραμινού Δαϊλάκη, που τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης Ρουσόπουλου, αλλά και του Πρωθυπουργικού διευθυντή Αγγέλου (μάλλον υπερβολικό αυτό), και που τελικά διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

Αυτό είναι ένα ρίσκο μεγάλο για την κυβέρνηση όσο όμως και αναγκαστικό μιας και αποτελεί φυσικό επακόλουθο της πολιτικής-φιάσκο που χαράχθηκε στην ΔΕΘ καθώς επίσης και άμεσο αποτέλεσμα του αδικαιολόγητου Πρωθυπουργικού τζογαρίσματος στην Κεντρική Επιτροπή της του κόμματος.

Θα παίζει τώρα η Ν.Δ. κι ο Καραμαλούγκας το σύστημα σταυρός τους επόμενους μήνες. Κάνουμε όλοι δηλαδή τον σταυρό μας για τους επόμενους 2-3 μήνες μην ξεχαστεί και πει καμιά χοντράδα κανένα μπλε κοινοβουλευτικό αγόρι και τρέχουμε, και τρέχουν κι εκεί στη Ν.Δ., σε σκανδαλοκάλπες πριν από τις ευρωκάλπες!

Και λέω για 2-3 μήνες γιατί απ' τις γιορτές και μετά βλέπω να παρακολουθούμε το έργο περιμένοντας τον...Δαϊλάκη να ξαναγίνουμε 152 και να ' χουμε περιθώριο να ξαναδιαγράψουμε έναν να δείξουμε την μαγκιά μας.

Το ίδιο δεν συνέβη και πριν μερικούς μήνες που περιμέναμε την επιστροφή του -καλύτερα να γυρίσω στο άλμα εις μήκος γιατί στην πολιτική δεν την παλεύω-Κουκουδήμου για να μπορεί ο Δον να κάνει φθηνή επίδειξη δύναμης στον Τατούλη (λίγο πιο δύσκολο) που τελικά έγινε Δαϊλάκης. Γιατί άλλωστε που να μπλέκεις τώρα με τον Γορτύνιο τράβα μια ψευτοδιαγραφή (η κανονική είναι απ' το κόμμα ως γνωστόν) στον Βορειοελλαδίτη που είναι και ποιο ευκολοφάγωτος!

Επέλεξαν, καθώς φαίνεται, Καραμαλούγκας και Τεό τον αυτοεγκλωβισμό τους σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό παιχνίδι χωρίς λόγο. Θα πει κανείς βέβαια ότι και πως θα γίνεται; Όταν θα στοχοποιείται ένας συνεργάτης του Πρωθυπουργού θα αποπέμπεται κιόλας; Όχι αυτό δεν είναι αναγκαίο.

Αυτό που είναι όμως αναγκαίο και πιστεύω ότι θα απάλλασσε τον Δον από τους μπελάδες που έχει τώρα στην πλάτη του είναι για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση αντί να απαντά ο Πρωθυπουργός για τον Ρουσόπουλο, κάνοντας τον εκπρόσωπο του εκπρόσωπου, πρέπει ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τεό να αφήσει το ύφος καρδιναλίου κατά μέρος και να απαντήσει ευθέως στον κάθε επικριτή του, και στο κάθε τι που του προσάπτεται, αναλυτικά.


Σε κείνη την περίπτωση, αν είχε πειστικές απαντήσεις, ακόμα κι αν συνεχιζόντουσαν οι επικρίσεις, θα είχε σε μεγάλο βαθμό την στήριξη της νεοδημοκρατικής, τουλάχιστον, βάσης η επιλογή της κάλυψής μέσω Πρωθυπουργικής παρέμβασης. Αλλά το να μην μιλάς εσύ και να βάζεις τον Πρωθυπουργό να μιλάει για σένα πάει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: