neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ο ΔΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΟΥΓΚΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ...ΚΑΤΑΡ(Α)


Στο Κατάρ βρέθηκε αυτές τις μέρες ο Δον Καραμαλούγκας ψάχνοντας μια καλή τιμούλα για την Ολυμπιακή. Χωρίς τον Θοδωρή πραγματοποιεί την επίσκεψη αλλά πήρε την Θοδωρούλα μαζί γιατί σου λέει το Μητσοτακαίικο ξέρει την δουλειά αν κρίνεις απ' την προηγούμενη θητεία της ΝΔ.

Με το μπάχαλο του Βατοπεδίου και της δυσβάσταχτης φοροπαρέμβασης είχε κριθεί προ μηνός από τα επικοινωνιοπαίδια του Μαξίμου ότι η ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα με παράλληλο χρύσωμα των εργαζομένων κατά το μοντέλο ΟΤΕ θα άλλαζε το φόντο της επικαιρότητας και θα αποτελούσε μια πολιτική φυγή προς τα εμπρός για την κυβέρνηση.

Μεσολάβησε όμως από την αρχική τους σκέψη η κρατικοποίηση του τραπεζικού τομέα σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οπότε τα δεδομένα αλλάζουν όσο να πεις. Άντε τώρα σ' αυτό το κλίμα να πείσεις τον κόσμο ότι η πλέον η καλύτερη για την Ο.Α. είναι η ιδιωτικοποίηση της. Αλλά απ' ότι φαίνεται θέλει να το τολμήσει ο Δον. Σου λέει και ιδεολογικά μέσα είμαστε και θα πάρουμε κάνα φράγκο και θα ησυχάσουμε απ' το Βατοπέδι.

Όσο για την κριτική που θα του ασκηθεί, περί ξεπουλήματος του δημόσιου τομέα σε μια εποχή που και οι πλέον νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις αναγκάζονται να επιστρατεύουν την βοήθεια του κράτους κοινωνικοποιώντας τις ζημιές του ιδιωτικού κεφαλαίου, την έχει έτοιμη την απάντηση. Όπως και με τον ΟΤΕ και την Ντόιτσε έτσι και με την Ολυμπιακή και τους πετρελαιάδες δεν πρόκειται ακριβώς για ιδιωτικοποιήσεις κι αυτό γιατί και στις δυο αυτές περιπτώσεις οι αγοραστές ή υποψήφιοι αγοραστές είναι πάλι κράτη. Σίγουρα πλουσιότερα κράτη αλλά πάντως κράτη.

Οπότε η όλη διαδικασία είναι απλώς μια αποεθνικοποιημένη...επανακρατικοποίηση! Πολύ μπροστά μιλάμε η Πρωθυπουργάρα μας. Μακάρια η χώρα που δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται με την ίδια την διοίκηση της και την παραδίδει στο Γερμανικό Κράτος ή το Κράτος του Κατάρ.

Με το κλίμα που διαμορφώνεται από την χρηματοπιστωτική κρίση βλέπω τον Δον Καραμαλούγκα με τις επιλογές που κάνει να πηγαίνει ολοταχώς για Κατάρ αλλά ... για μόνιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: