neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΝΙΔΑΣ



Ή ΜΗΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ...ΥΠΟΥΡΓΟ


Ήδη από της 26/09/08 λέγαμε «γεια σου κυρ-εισαγγελέα με την δάδα της Ν.Δ. για παρέα» με αφορμή την πρόωρη «απαλλαγή» των πολιτικών, και δη των blue boys, απ’ τις ποινικές τους ευθύνες στην υπόθεση Βατοπεδίου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά, και το μετέπειτα κράξιμό του από τους επίτιμους του ΣτΕ, Χ. Γεραρή και Μ. Δεκλερή, και τον πρόεδρο της ένωσης εισαγγελέων Σ. Μπάγια.

Ότι ήταν αρχιgolden boy της Ν.Δ. ο Σανιδάς το γνωρίζαμε, λοιπόν, εδώ και καιρό. Ότι όμως θα αποδεικνύονταν τόσο άσχετος στους χειρισμούς του για την έρευνα του σκανδάλου του Βατοπεδίου και θα εξέθετε σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνηση, δηλαδή μην ξεχνιόμαστε, τον εκπρόσωπο Τεό και τον Δον Καραμαλούγκα ήταν πραγματικά αναπάντεχο.

Μετά το καπέλωμα που πήγε να κάνει στους αρμόδιους για την υπόθεση εισαγγελείς, Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου, μέσω της απόφασης του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Κυριάκου Καρούτσου να τοποθετήσει εποπτεύουσα της έρευνας την κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου, κι ενώ οι έως τώρα εντεταλμένοι φαίνεται πως κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει, αντίθετα με ότι βιαστικά (;) υποστήριξε απ’ την πρώτη στιγμή ο Σανιδάς, μέσω του κοινοβουλίου, να αναζητηθούν ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Εξέλιξη που ως γνωστών οδήγησε στην παραίτηση τους Κολιούση και Σωτηροπούλου, όχι απλά απ’ την έρευνα για το Βατοπέδι αλλά από το δικαστικό σώμα!

Χοντρό γενικά περιστατικό που έσπευσε να το μαζέψει ο Δον για να γλιτώσει τα ακόμα χειρότερα, ζητώντας, σύμφωνα με όσα ρεπορταζιακά αναφέρονται, από τον-εγώ δεν ξέρω τίποτα για μόστρα παριστάνω τον Υπουργό της Δικαιοσύνης- Σωτήρη Χατζηγάκη να μην κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις των δύο λειτουργών.

Κι είναι πράγματι να αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ακόμα και για ένα τέτοιο μπλε δικαστικό μπουλντόγκ, μετά κι από το βατερλό που περιγράψαμε, να παραμένει στην θέση του. Ελπίζω αν συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ο ίδιος ότι αποδείχτηκε ανίκανος να παίξει, ακόμα και αυτόν, τον ρόλο του κομματικού μανιπιουλαδόρου-αρχιεισαγγελέα να το καταλάβει έστω ο, πρωθυπουργεύον πλέον, Δον και να τον απαλλάξει απ’ τα «καθήκοντά» του. Σε διαφορετική περίπτωση, για να μην κοροϊδευόμαστε κιόλας, ας τον χρήσει και γραμματέα στην Ν.Δ. που, απ’ τα όσα γλαφυρά παρακολουθούμε, πρέπει να’ναι και το ανεκπλήρωτο παιδικό όνειρο του μπλε αγοριού.

Μα καλά κι εσύ βρε δαδοεισαγγελέα της πεντάρας ούτε μια ευνοϊκή σύνθεση για να βγάλεις πέρα το πρόωρο-απέραντο γαλάζιο- πόρισμά σου δεν μπόρεσες να πετύχεις; Αλλά μήπως αυτό δεν είναι και το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας εδώ και τόσα χρόνια, ανεξαρτήτως κόμματος που κάθε φορά κυβερνά; Υποτίθεται ψάχνουμε για τα δημόσια πόστα ικανούς και ακομμάτιστους και, πως τα καταφέρνουμε, πέφτουμε συνέχεια σε ανίκανους και κομματόσκυλα ή ακόμα συνηθέστερα σε ανίκανα κομματόσκυλα! Αφού τείνω να πιστέψω πως αν αρχίσουμε να βγάζουμε ακομμάτιστα λαμόγια ή έστω βλαμμένους κομματικούς θα γίνουμε τελικά και σοβαρό κράτος.

Θα πει κανείς πως απ’ την άλλη στην συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίστηκαν δύο φωτεινές-παραιτημένες-εξαιρέσεις. Δεν αντιλέγω αλλά πρέπει οι εξαιρέσεις να γίνουν κανόνας. Κι ακόμα σημαντικότερο, και δυσκολότερο, πρέπει οι εξαιρέσεις να γίνουν αρχιεισαγγελείς. Κι αισιόδοξα, δηλαδή, να το δεις έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!

Τον Χατζηγάκη μην τον ξυπνάτε. Κρίμα είναι. Άλλωστε δεν του πέφτει και λόγος. Όπως και για τα...άλλα θα καθαρίσει ο Τεό!... Αυτό φοβάμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: