neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ Ο ΔΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΟΥΓΚΑΣ



Με μια κωλοτούμπα ολκής, που θυμίζει το ιστορικό (απόλυτο) 10 με το οποίο είχε βαθμολογηθεί η εκπληκτική Νάντια Κομανέτσι για τις γυμναστικές της επιδείξεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, προσπαθεί να συμμαζέψει ο Δον Καρακαλούγκας τα ασυμμάζευτα μετά κι απ’ τις παραιτήσεις των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών για την υπόθεση του Βατοπεδίου ύστερα από πιέσεις που τους ασκήθηκαν απ’ τους προϊστάμενούς βάση των καταγγελιών τους.

Θίχτηκε λέει ο μεγάλος απ’ τις παραιτήσεις των εισαγγελέων και ζήτησε πάραυτα την σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων (καλά των ανθρώπων και να το’ λεγε δεν θα το ν πιστεύαμε) επιτροπής για το θέμα ενώ μέχρι χθες μας είχε ζαλίσει τ’ αυτιά σε πλειάδα περιπτώσεων, αλλά και στην συγκεκριμένη, ότι πάγια θέση του (ναι καλά το είδαμε) είναι να ολοκληρώνει την έρευνά της πρώτα η δικαιοσύνη κι ύστερα, αν ακόμα είναι χρήσιμο, να παραπέμπεται το οποιοδήποτε θέμα σε εξεταστική επιτροπή.

Περίπου μάλιστα μας έλεγε ότι αυτό προβλέπεται απ’ το Σύνταγμα, κι όχι απ’ το κεφάλι του ή έστω απ’ το κεφάλι του Τεό. Βέβαια αυτά μέχρι χθες γιατί σήμερα άλλαξε γνώμη ή άλλαξε ίσως το Σύνταγμα (έγινε Ομόνοια). Έτσι μας είπε τουλάχιστον ο εκπρόσωπος Τεό ότι είπε ο Δον. Τώρα αν το είπε μόνος του ο Τεό και δεν μας το μαρτυράει για να μην μας κακοκαρδίσει, ότι τελευταία κάνει και τον Πρωθυπουργό, τι να σας πω! Τουλάχιστον σ’ αυτήν την περίπτωση το καλό είναι ότι κρατάει το τυπικό. Κάτι είναι κι αυτό.

Πάντως ο Θοδωράκης έκανε και μια άλλη κωλοτουμπίτσα αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του. Αυτό δεν έβαλε τον Καραμαλούγκα να το πει. Δεν συνέφερε. Σου λέει θα νομίζουν ότι το λέει από μόνος του. Αφού τους έφθειρε όλους είδε τώρα ότι μπορεί να μην αποφύγει τελικά, την προσωρινή έστω αυτοαποπομπή. Βγαίνει στον Λαζόπουλο κι ο Τατούλης, που τις τελευταίες μέρες τα’ λεγε με γενικότητες, και δηλώνει σύμφωνος. Να φύγει ξαναλέει με κάθε σαφήνεια. Και που να του κάνουν γυμνάσια. Για να τον παρακαλάνε ύστερα όπως τον Δαϊλάκη; Το’ χει το timing όμως ο Γορτύνιος!

Του σφίγγεται όμως η καρδιά του και του Τεό. Να φύγω, συλλογίζεται, για τα προσχήματα και να επιστρέψω μετά τριμήνου σε άλλο κυβερνητικό πόστο. Γιατί στο ίδιο δύσκολα. Γνωρίζει από επικοινωνία (από πολιτική στρατηγική δεν γνωρίζει) και το καταλαβαίνει.

Είναι όμως νομίζεται εύκολο από’ κει που έκανε μέχρι προχθές το 7+7 να έχει φτάσει να είναι το κυβερνητικό νούμερο 1 (με κάθε σημασία), να μιλά ισότιμα σχεδόν με τα πρώην αφεντικά του, και αφεντικά του τόπου, και να πρέπει τώρα να βγει απ’ τα νερά του. Τι να κάνει δηλαδή; Να ασχοληθεί με την οικονομία την εξωτερική πολιτική ή την παιδεία; Δημοσιογράφος είναι ο Τεό με τους εκδότες και τον τύπο θέλει να ανακατεύεται!

Πέρα από τα αστεία, φαίνεται πια καθαρά, αυτό που λέμε από καιρό για, το μέγεθος της αποτυχίας της πολιτικής στρατηγικής που εκπονήθηκε στην Δ.Ε.Θ. Χειρότερα δεν γίνεται που λέει! Μια στρατηγική της με κάθε κόστος κάλυψης, των όποιων, έστω και πολιτικών, υπουργικών ευθυνών που καταβαραθρώθηκε οριστικά με τις χθεσινές εξελίξεις κι η ενδεχόμενη παραίτηση Ρουσόπουλου, πλέον, θα παίξει απλά τον ρόλο των τίτλων του τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: