neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ



150 δολάρια το αργό στην Νέα Υόρκη και όλοι κάναμε τον σταυρό μας. Αυτόματα την επόμενη μέρα απογειώθηκαν οι τιμές στα πρατήρια. 20 ευρώ και με το ζόρι το αμάξι έπερνε 15 λίτρα. Πόσο να φτάσουν? 2-3 μέρες? Με την αμόλυβδη στο 1,25-1,30 και αυτό αν ήσουν τυχερός πόσο παραπάνω να άντεχε το πορτοφόλι σου?
Αλλά ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Και στις διεθνής αγορές 2 μήνες μετά και το πετρέλαιο είναι πάλι σε διψήφιο νούμερο. Προς Θεού, δεν είναι λίγα τα 96 δολάρια, αλλά μπροστά στα 150 μοιάζουν ικανοποιητικά για την ώρα. Περιμένει λοιπόν ο φουκαράς ο έλληνας να βάλει λίγο πιο άνετα την βενζίνη στο Fiat του, αλλά αντί αυτού βλέπει στα πρατήρια τις τιμές βαλτωμένες στο 1,20-1,25. 40% κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο, με το ζόρι 4% στα πρατήρια. Μάλλον μας περνάνε για ιθαγενείς που τους χαρίζουν καθρευτάκια. Ας κάνουμε πράξη αυτό που λέει ένα chain mail που έχει γυρίσει τον κόσμο. Εμπάργκο στις 2 μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαιοειδών του πλανήτη. Μπορούμε, ας το δοκιμάσουμε….

Υ.Γ. Μετά από τόσες μέρες απουσίας, η προσαρμογή στην επικαιρότητα είναι απαραίτητη. Από αύριο πάλιτα σπουδαία και προσέγγιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης από μια αλλη πλευρά.

3 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Striker
συμφωνω μαζι σου και το ακολουθω πιστα,οτι πρεπει να κανουμε εμπαργκο σε BP και Shell.Εγω προσωπικα βαζω βενζινη μονο απο ΕΚΟ και μονο σε εξαιρετικα δυσκολες περιπτωσεις που δεν βρισκω ΕΚΟ καταφευγω στις αλλες δυο λησταρχινες.Αν δεις τις τιμες της βενζινης γενικα,η ΕΚΟ κραταει μια γραμμη και σε ολα τα πρατηρια εχει απο τις καλυτερες τιμες. Παντως νομιζω οτι το γεγονος οτι δεν περναει η πτωση της τιμης του πετρελαιου στον ελληνα καταναλωτη δεν ειναι κατι μεμονομενο στην βενζινη αλλα εμφανιζεται σε ολα τα καταναλωτικα αγαθα.Ως ποτε ομως?Καποια στιγμη ο λαος θα επαναστατησει,και δεν θα ειναι μονο οι λιγοι ρομαντικοι που αδειαζουν τα super market και στην συνεχεια μοιραζουν τα λαφειρα τους στις λαικες αγορες.Τοτε θα ειναι λαοθαλασσα που θα απαιτησει να αποσπασει με την "βια" δωρεαν τα ειδη πρωτης αναγκης.Και αντε να τους μαζεψεις μετα.Αντε να κοντρολαρεις ενα πεινασμενο και απαξιωμενο πληθος.Αναρωτιεμαι αν οι "κυριοι" που αποφασιζουν για τις τιμες,ειτε ειναι ιδιοκτητες ειτε ειναι παραγωγοι ειτε ειναι οι υπουργοι,μπορουν να κοιμουνται ησυχοι σκεπτομενοι οτι δεν μπορει να τους ακουμπησει κανενας???Μηπως να διαβασουν λιγο για την γαλλικη επανασταση???Μηπως να διαβαζαν την ιστορια της Μαριας Αντουανετας????

mavalexis είπε...

Καπετάνιε? ακούω καλά? Εσυ τα λες αυτά?

Καπετάνιος είπε...

Προς τι τοσο εκπληξη???
Τα πιστευω του καθενος δεν πρεπει να τον κανουν να μην μπορει να σκεφτει ορθολογικα και να μην μπορει να βλεπει να πραγματα οπως ειναι.
Γιαυτο και εγω περα απο ιδεολογιες και αποψεις θελω και προσπαθω να λεω τα πραγματα οπως ειναι.
Και θελω να πιστευω οτι τις περισοτερες φορες το καταφερνω.