neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Χειμερινη Μεταγραφικη Περιοδος


Τελος Οκτωβριου και ηδη οι ομαδες προετοιμαζονται και μας προετοιμαζουν για τις μεταγραφες του χειμωνα.Ειδικα στην περιπτωση του Παναθηναικου,που ειναι γενικα αποδεκτο οτι οι καλοκαιρινες μεταγραφες,για διαφορους λογους,δεν ηταν και οι πιο σωστες που μπορουσαν να γινουν.Και τονιζω το πιο σωστες,γιατι στην πλειοψηφια τους οι παικτες που αποκτηθηκαν ειναι πολυ καλης ποιοτητας,αλλα κατα την γνωμη μου δεν ηταν σε ολες τις περιπτωσεις απαραιτητοι στην ομαδα.Γινανε κινησεις μονο και μονο για να μπουμε στο ματι του Σωκρατη,γιναν κινησεις για να "φυγουν" τα διαρκειας και γιναν λιγες κινησεις που ειχε αναγκη η ομαδα.Πολυ καλος ο Κλειτον δεν αντιλεγω,αλλα μηπως η αποκτηση του ηταν ενα μηνυμα στο Κοκκαλη οτι δεν ειναι μονος του πια?Πρεπει να παραδεχτω βεβαια οτι ο Βραζιλιανος μεχρι τωρα εχει αποδειξει οτι ειναι χρησιμος και οτι η εμπειρια του απο το ελληνικο πρωταθλημα τοσα χρονια ειναι ενα τεραστιο αβανταζ.Νεαρος και ελπιδοφορος ο Χριστοδουλοπουλος αλλα μηπως παλι υπαρχαν τα ιδια κινητρα με την αποκτηση Κλειτον?Το σιγουρο ειναι οτι για τον Χριστοδουλοπουλο δαπανηθηκαν τεραστια ποσα,αλλα αφου τα δωσανε καλα κανανε?Βεβαια ο Χριστοδουλοπουλος ειναι απο τα ταλεντα του ελληνικου ποδοσφαιρου και απο αυτο και μονο νομιζω οτι επρεπε να αποκτηθει ασχετα απο ολα τα παραπανω. Ο Ζιλμπερτο Σιλβα ειναι ενας τεραστιος παικτης και το οτι ειναι εν ενεργεια αρχηγος της εθνικης Βραζιλιας τα λεει ολα.Νομιζω ομως οτι ειναι μια τεραστια πολυτελεια για τον Παναθηναικο. Ασε που η παρουσιαση του στους οπαδους ηταν λαθος.Ετσι η κερκιδα περιμενε ενα Ριβαλντο που θα κανει την μαγικη κινηση και θα παρει το παιχνιδι,ενω ο Ζιλπερτο,το λεει αλλωστε και nick-name του "αορατος τοιχος", ειναι ενας παικτης που μπορει να μην τον παρεις καν χαμπαρι οτι ειναι στο γηπεδο και κανει ενα εργο τοσο αθορυβο που μπορει να περασει απαρατηρητο στον απλο οπαδο. Ο Ροντριγκο Σοουζα προς το παρον δεν μας εχει πεισει για της εκτελεστικες του αρετες,σε εναν καβγα παντος θα ηθελα να τον εχω με το μερος μου. Οσο για τους Μουν και Γκαμπριελ ακομα δεν εχω κατασταλαξει,αξιζουν παντος να εχουν τις αναλογες ευκαιριες γιατι φαινεται πως κατι εχουν να δειξουν.Τελος ο Μελισσης ειναι ενα ερωτηματικο που μας κανει να ανρωτιομαστε ποιος τον επελεξε,αν ειχε μιλησει με τον Τεν Κατε και αν τελικα ηταν μεσα στο φετινο πακετο προσφορων προς τον ΠΑΟΚ.

Στον αντιποδα,εχω να παραταξω δυο παικτες που ηρθαν και εναν μου ηταν εδω αλλα μονιμοποιηθηκε στον Παναθηναικο. Ισως η ποιο χρησιμη μεταγραφη κατα την γνωμη μου,ειναι και η τελευταια που εκανε οπως εκανε ο ΠΑΟ.Και το ονομα αυτου Αλεξανδρος Τζορβας. Αρρωστος βαζελος,πολυ καλος τερματοφυλακας,μικρος σε ηλικια,μεσα απο τα σπλαχνα της Παιανιας και τελος ο καλυτερος μαθητης του Τακη Οικονομοπουλου. Στα πρωτα δειγματα γραφης παιρνει αριστα και νομιζω πως θα βαρεθουμε να τον βλεπουμε κατω απο τα δοκαρια της ομαδας. Ο Αντε Ρουκαβινα ειναι ενας παικτης που ελειπε απο τον Παναθηναικο και αναρωτιεμε γιατι ακομα δεν εχει παρει θεση βασικου.Ντριμπλαδορος,μπουκαδορος με αισθηση του γκολ,μικρος σε ηλικια,αποφοιτος της Κροατικης σχολης και μπαλαδοφατσα. Οσες φορες εχει παιξει εχει δειξει καποια απο τα ταλεντα του και νομιζω πως το μονο που μενει ειναι να παρει παιχνιδια στα ποδια του και να αποκτησει σιγουρια μεσω της εμπιστοσυνης που πρεπει να του δειξει ο Τεν Κατε. Last but not least, ο Μαρσελο Ματος.Τεραστιο αμυντικο χαφ,σκυλι του πολεμου,τρεχει απειρα χιλιομετρα και δυσκολα θα τον περασει και παικτης και μπαλα.Η σιγουρια που δεινει στη μεσαια γραμμη ειναι ανεκτιμητη.

Πριν παμε στους ψιθυρους των χειμερινων μεταγραφων,να ξεκινησω απο την κινηση που δεν εγινε το καλοκαιρι και πληρωνουμε σχεδον σε καθε παιχνιδι. Το κορυφαιο σεντεπ μπακ που ειχε υποσχεθει η νεα διοικηση ποτε δεν ηρθε και καθε φορα που δεχομαστε ενα τερμα περνανε μπροστα απο τα ματια μας τα ονοματα των Ζιβε,Κυριακου,Πεγερανο κλπ.Το θεωρω σιγουρο οτι θα αποκτηθει σεντερ μπακ και μαλιστα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα δαπανηθουν και πολλα λεφτα για να κερδιθει το παιχνιδι των εντυπωσεων στο οποιο παρουσιαζεται τσαλακωμενη ειναι πολυμετοχικη διοικηση.Δεν θα επικεντρωθω σε ονοματα γιατι πολυ απλα μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει κατι πολυ συγκεκριμενο.Αντιθετα σε μια αλλη θεση που νομιζω οτι ποναει ο ΠΑΟ ειναι η επιθεση και εδω σε αντιθεση με την αμυνα,ακουστικε ενα ονομα που προκαλει τουλαχιστον ενδιαφερον.Ροι Μακαι.Ο Ολλανδος παικταρας λενε οτι ειναι μια απο τις εισηγησεις του Χενκ.Στα 33 του χρονια παιζει στην Φεγενορτ αλλα συμφωνα με τα ρεπορταζ δεν ειναι ευχαριστημενος και θα εβλεπε θετικα μια μετακινηση στην Ελλαδα.Το ονομα,οι επιδοσεις και το λευκο ιστορικο σε σοβαρους τραυματισμους νομιζω πως μας κανουν να ξεπερασουμε την ηλικια του που ειναι λιγακη τσιμπιμενη.Απο την αλλη αν δεις ποσα εχουν προσφερει στις ομαδες τους αλλοι αντιστοιχα ηλικιακα παικτες οπως ο Ριμπο και ο Κοβασεβιτς,θα πρεπει ο Αντωνιου να παει με κλειστα ματια και να ντυσει στα πρασινα τον Μακαι. Ετσι νομιζω πως με τις κινησεις αποκτησης ενος σεντερ μπακ και ενος σεντερ φορ,εγνωσμενης αξιας ομως και οχι πειραματα τυπου Ροντριγκο Σοουζα,ο Παναθηναικος θα παρουσιαστει πολυ πιο ανταγωνιστικος στα δευτερο μισο του πρωταθληματος.
Θα κλεισω με μια παρακληση στην διοικηση,ΜΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ! Ξερει μπαλα αλλα ο χαρακτηρας του και η συμπεριφορα του μεσα και εξω απο το γηπεδο δεν ταιριαζουν στον Παναθηναικο.Αντιθετα ειναι ενας παικτης που "αξιζει" στους γαυρους.

3 σχόλια:

mavalexis είπε...

Νομίζω πως ο Σίλβα πάντως δεν είναι πλέον αρχηγός της Μπραζίλ.
Κι ακόμα δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει!

Καπετάνιος είπε...

Δεν μας λες ομως τιποτα για Μακαι?
Να τον παρουμε?

mavalexis είπε...

Γιατί είναι στα σκαριά?