neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ




Υπερβολικός αποδείχθηκε ο φόβος όσων πίστευαν ότι λόγω της ελεύθερης εισόδου θα δημιουργούταν το αδιαχώρητο στο Παναθηναϊκό στάδιο στην συναυλία που διοργάνωσε το ελληνικό Mtv την Κυριακή το βράδυ.

Ο κόσμος ήταν πολύς, 40.000 περίπου, αλλά όχι τόσος ώστε να υπάρξει ταλαιπωρία, και μάλλον έχασαν όσοι προτίμησαν το ντέρμπι ή κάτι ανάλογο. Το Καλλιμάρμαρο όπως πάντα επιβλητικό και η ακουστική του εξαιρετική. Οι C:Real, Gabriella Cilmi, Kaiser Chiefs και R.E.M. συνέθεταν ένα μίνι φεστιβάλ που άξιζε κανείς να παρακολουθήσει. Το μόνο αρνητικό το τηλεοπτικό στήσιμο του σόου, πράγμα που όμως ήταν σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένο.

Οι C:Real ευχάριστοι πάντα ενώ η Cilmi ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Αυτοί όμως που τα έσπασαν πραγματικά ήταν οι Κaiser με πρωταγωνιστή τον, γνωστό για την δυναμική σκηνική παρουσία του τραγουδιστή τους, Ricky Wilson που τα’ δωσε όλα, σε μια εμφάνιση που θα θέλαμε να κρατήσει περισσότερο και που δυσκόλεψε πολύ το έργο των R.E.M. που ακολουθούσαν.

Τι να καταλάβουν όμως κι αυτοί απ’ την στιγμή που έχει κέφια ο Μάικλ Στάιπ! Οι ερμηνείες του σε όλα τα κομμάτια ήταν καταπληκτικές και τα χόρεψε σχεδόν όλα με το μοναδικό του στυλ. Το γκρουπ έδεσε παλιότερο και πιο νέο υλικό με έξυπνο τρόπο και έκλεισαν την συναυλία ενθουσιασιάζοντας το κοινό τους, που διψούσε για μια πραγματικά καλή τους εμφάνιση κι οι R.E.M. δεν τους την αρνήθηκαν αυτή την φορά, παίζοντας με ένταση για παραπάνω από 90 λεπτά.

Αλήθεια είναι πως καλές συναυλίες υπήρξαν και μέσα στο καλοκαίρι αλλά κάτι η οικονομική δυσπραγία, κάτι η αναμονή για την παράσταση της Μαντόνα και το ακριβό εισιτήριο της, οδήγησαν τον κόσμο στο να μην ανταποκριθεί μαζικά σε κάποια απ’ τα σημαντικά μουσικά φετινά συμβαίνοντα. Χρειάστηκε μπει ο Οκτώβρης και να έρθουν το Mtv Gr., με την ελεύθερη είσοδο στο Καλλιμάρμαρο, καθώς και οι Kaiser Chiefs και R.E.M., για να γίνει μια δυνατή και πολυπληθής συναυλία φέτος στην πρωτεύουσα!

2 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Πρεπει να παραδεχτω οτι το μεγεθος των REM ειναι τεραστιο,αλλα συγχωρεστεμε που στο ακουσμα της συναυλιας του MTV Greek αυτοι που μου τραβηξαν την προσοχη ηταν οι Kaiser Chiefs,και απο οτι καταλαβαινω απο τα λογια σου,δικαιολογημενα.Οι Kaiser Chiefs μαζι με τους Killers, τους Franz Ferdinand και τους Artic Monkeys ειναι απο τα νεα συγκροτηματα που αφηνουν πολλες υποσχεσεις με την μουσικη τους και που θα ηθελα πολυ να δω στην Αθηνα. Πολλες φορες ενθουσιαζομαστε με συναυλιες τεραστιων ονοματων,αλλα ειναι οι rookies που πολλες φορες λογο του παθους και της ενεργειας τους που κλεβουν την παρασταση.Καλη αρχη λοιπον με τους Kaiser Chiefs και ας ελπισουμε οτι θα ακολουθησουν και αλλοι νεοι. Θυμηζω οτι οι οχι πια τοσο νεοι Daft Punk δεν εχουν ερθει ακομα στην Αθηνα.

mavalexis είπε...

Σωστό το σκεπτικό σου κι όπως είδα τους Kaiser to ίδιο πίστεψα κι εγώ (αν και μια φίλοι που τους είχε δει στο γκαγκάριν λέει ότι ήταν πολύ καλύτεροι εκεί).
Αλλά μετά βγήκαν κι REM και χάθηκε και μ' αυτούς η μπάλα.
Πολύ καλύτεροι απ' ότι πριν μια δεκαετία στην παραλία.