neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Η Ελλαδα Ποτε Δεν Πεθαινει,Ο Πλανητης Σιγουρα


Αισθανομαι συγκινημενος και περηφανος που για αλλη μια φορα η χωρας μας, ο λαος μας, εμεις οι ιδιοι καταφεραμε να αναδειχτουμε στο παγκοσμιο στερεωμα. Βλεπετε μετα απο τις φοβερες μας επιδοσεις στους θανατους απο τροχαια ατυχηματα, στα ποσοστα καπνιστων σε μικρες ηλικιες, στην παιδικη παχυσαρκια, στην καταναλωση αλκοολ απο ανηλικους, παρουσιαστηκε και αλλος ενας νεος "στιβος" στον οποιο αποφασισαμε να σπασουμε ολα τα ρεκορ. Συμφωνα λοιπον με την εκθεση "Ζωντανος Πλανητης 2008" της WWF, αν ολοι οι κατοικοι της Γης ειχαν τον ιδιο τροπο ζωης με τους Ελληναρες, η ανθρωποτητα θα χρειαζοταν τρεις πλανητες για να καλυψει τις αναγκες της. Χαρη λοιπον στον "ιδανικο" τροπο ζωης που εχουμε, καταφεραμε να τερματισουμε στην 11 θεση αναμεσα σε 148 χωρες που εξεταστηκαν στην εκθεση της WWF, αφηνοντας πισω μας μεγαθηρια της παγκοσμιας ρυπανσης. Αν αποδειχθουμε μαλιστα συνεπειες στις "παραδοσεις" μας, ειμαι σιγουρος οτι τα επομενα χρονια θα καταφερουμε να σκαρφαλωσουμε στην κορυφαια τριαδα και να ριξουμε απο τις θεσεις που οδηγουν στα "μεταλλια" μια εκ των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης και Κινα.

Συμφωνα λοιπον παντα με την εκθεση "Ζωντανος Πλανητης 2008", ο μεσος Ελληναρας χρειαζεται 59 στρεματα παραγωγικης εκτασης για να καλυψει τις αναγκες του, οταν ο μεσος ορος παγκοσμιος ειναι 27 στρεματα και το μεγιστο οριο που αντεχει ο πλανητης μας ειναι 21 στρεματα κατα ατομο. Μιλαμε οτι ειμαστε τοσο large ως ανθρωποι που οι αναγκες μας ειναι δυο φορες οσο ο μεσος ορος των αλλων μιζερων λαων που δεν ξερουν πως να γλεντησουν την ζωη τους. Αλλωστε "μια ζωη την εχουμε κι αν δεν την γλεντησουμε, τι θα καταλαβουμε τι θα καταντησουμε". Αυτη η καταπληκτικη επιδοση που καταφεραμε οφειλεται πανω απο ολα στην σκληρη δουλεια και στην προσπαθεια που κανουμε παντα σε τετοιου ειδους καταστασεις, αλλα και σε αλλες μικρολεπτομεριες οπως π.χ. οτι εχουμε παντα ολα τα φωτα του σπιτιου αναμενα, οτι η θερμανση δουλευει παντα στο full, οτι δεν χρησιμοποιουμε ποτε τα μεσα μαζικης μεταφορας, οτι σνομπαρουμε και καλα κανουμε τις ανανεωσημες πηγες ενεργειας και πολλα αλλα μικροπραγματα που μας βγαινουν ασυναισθητα. Τι να κανουμε, εχουμε ταλεντο.

Εκει ομως που πραγματικα ξεπερασαμε ακομα και τις πιο μεγαλες μας προσδοκιες ειναι στην καταναλωση νερου, ισως του πιο πολυτιμου φυσικου πορου(κατα μερικους αδαεις). Ετσι λοιπον η καταναλωση νερου για τον μεσο Ελληναρα ειναι περιπου 2.389 κυβικα μετρα, μια επιδοση που μας εκτιναξε στην θεση παγκοσμιος πισω απο του αγαπημενους και πρωταθλητες του ειδους Αμερικανους. Περιτο να αναφερω πως και εδω η καταναλωση μας ειναι διπλασια του μεσου ορου παγκοσμιος. Και για αυτην την ονειρικη επιδοση τα αιτια ειναι πολλα και διαφορα. Υπερκαταναλωση νερου στην γεωργια, απωλειες λογο του απαρχαιωμενου αρδευτικου και υδρευτικου συστηματος αλλα και στην γενικοτερη κακοδιαχειριση των υδατινων πορων. Αλλα και σε ατομικο επιπεδο ειμαι σιγουρος οτι ο καθενας μας εχει βαλει το λιθαρακι του για αυτο το "μεταλλιο" που κατακτησαμε στην καταστροφη του πλανητη μας. Το νερο τρεχει παντα γαργαρο οταν ξυριζομαστε, το ντους μας κραταει τουλαχιστον μια ωρα, πλενουμε τα αμαξια μας με αφθονο νερο, ποτιζουμε ακομα και το τσιμεντο και πολλα αλλα ομορφα που κανουμε στην καθημερινη μας ζωη.

Ολα τα παραπανω μας γεμιζουν υποσχεσεις και ελπιδες για το μελλον. Ειμαι σιγουρος πως οσο και αν προσπαθουν οι αλλοι μιζεροι και αστειοι λαοι του πλανητη, εμεις με αξιους συμπαραστατες την Αμερικη και την Κινα θα καταφερουμε να τερματισουμε το "παιχνιδι" της εκφυλισης του πλανητη Γη. Αλλωστε εχουμε καταφερει να φτασουμε μεχρι την τελευταια πιστα, εδω θα κολλησουμε?Το εχουμε παρει αποφαση και οσο και αν χρειαστει να προσπαθησουμε θα τα καταφερουμε να εξαντλησουμε ολες τις φυσικες πηγες του πλανητη. Οσο για τους αλλους κατοικους αυτου του πλανητη, αναφερομαι στα ενοχλητικα και πολλες φορες επικινδυνα ζωα, με ρυθμο εξαφανισης περιπου στο 30%, ειμαι σιγουρος οτι σε μερικα χρονια δεν θα μας απασχολουν καθολου.
Τιποτα Τιποτα Δεν Μας Σταματα,Το "Κυπελλο" Θα Παρουμε Με Τον Τσαμπουκα

Υ.Γ. www.wwf.gr ετσι για να μαθαινουμε τι γινεται γυρω μας και ποσος χρονος μας μενει.

2 σχόλια:

mavalexis είπε...

Τα θέματα του περιβάλλοντος αξίζει να αναδεικνύονται και σήμερα είναι βέβαιο ότι πάνε χέρι-χέρι με το ζήτημα της αύξησης των οινονομικών ανισοτήτων.
Η κριτική σου στον Έλληνα πολίτη είναι οπωσδήποτε βάσιμη και λόγω των κακών καθημερινών του συνηθειών αλλά και των ηγεσιών που εκλέγει!
Τεράστιο όμως βάρος της ευθύνης φέρει η ίδια η πολιτική ηγεσία για τις άθλιες επιλογές στον ενεργειακό τομέα και στα περιβαλλοντικά θέματα γενικότερα όπως επίσης και η αντιδραστική όσο και κοντόφθαλμη ελληνική οικονομική ελίτ!!!!!

Καπετάνιος είπε...

Συμφωνω 100% μαζι σου
Το ελληναρας που χρησιμοποιω εχει να κανει περισοτερρο με τις κυβερνησεις και λιγοτερο με τα ατομα.Αλλωστε κανω κανω συγκεκριμενη κριτικη για τις ατομικες μας συνηθειες που βλαπτουν το περιβαλλον.Σαφως και την μεγαλη διαφορα μπορουν να κανουν οι ηγεσιες με τις αποφασεις τους στην ενεργειακη πολιτικη