neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Αιντε Τα Αρειανα...



Κριση με πιανει κριση...


τραγουδα ο κατα τα αλλα αγαπημενος σε ολους μας Ν. Μακροπουλος. Ολοι την περναμε, αλλοι προσωπικη, αλλοι χρηματοπιστωτικη... Σας ειχα υποσχεθει να τα λεγαμε για την παρουσα φαση της οικονομιας και αυτο πραττω εστω και καθυστερημενα.


Απο την μακρινη αυτη χωρα που ονομαζεται Η.Π.Α ξεκινησε και το ΚΡΑΧ το 1929. Μηπως ειναι τυχαιο πως ολα τα κουφα σημεια της Ιστοριας ξεκινουν απο εκει...Αδικαιολογητοι πολεμοι(Ιρακ-Αυγανισταν-Βιετναμ), τρομοκρατικες ενεργειες, κρισεις, επενδυτικα προιοντα που λιγοι κατανοουν παμπολλοι επενδυουν.

Το παιχνιδι ηταν και αυτη τη φορα στημενο...Ολοι μιλανε για τα δανεια εδω και 2 χρονια...Ετσι ξαφνικα διαπιστωσαν το volatility της αγορας...Οχι, απο τη μια market news απο την αλλη ακομη πιο πολυπλοκα προιοντα εφησυχαζαν τους επενδυτες...Ενταξει κλεισανε και 2-3 μεγαλες τραπεζες(τα υψηλα στελεχη ειχαν ηδη κανει cash out) για τα ματια του κοσμου αλλα ουσιαστικα η banka τους καλυψε σχεδον ολες. Θα διαγραφουν οι ζημιες με εκτατη συνδρομη απο τα κρατη. Με λιγα λογια φορολογουμενε θα ΠΛΕΡΩΣΕΙΣ.
Ειναι δυνατον να κλεισουν οι Τραπεζες???Και ολες οι απαιτησεις τους απο εμας, καπνος?ΑΔΥΝΑΤΟΝ
Κριση για μενα δεν υπαρχει...Εισερχομεθα βεβαια σε περιοδο υφεσης παγκοσμιως(υψηλοι πληθωρισμοι, χαμηλη καταναλωση, ακριβο χρημα) αλλα μαλλον το εχουμε ξαναζησει το παραμυθι...Να μαντεψω καποιον πολεμο τα επομενα 2 χρονια για να αυξηθει η παραγωγη(βλεπε Iran).
Πιστευω το πετραιλεο στα 70$ ειναι οτι πρεπει σε χρονικο οριζοντα 3ετιας.
Otherwise do not forget cash is the king


Δεν υπάρχουν σχόλια: