neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕ(Ι)Ο ΣΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ




Μετά την κρίσιμη εικοσάλεπτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (πρέπει απλώς να χαιρετήθηκαν και να αποχώρησαν), και εν μέσω του κωμικού κλίματος των ημερών και τις απειλές για αυτοτιμωρία με πρόωρες εκλογές, να σου σκάσαν μύτη και τα Καραμανλάκια για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα.

Σαν αρχικαραμανλάκη που είναι ο –έγινα από μικρός υπουργός κι έκλεισα σαν πολιτικός και blue boy- Ε. Στυλιανίδης αναφώνησε Καραμανλής ή Χάος παραφράζοντας την γνωστή τσιγγανιά Καραμανλής ή Τανκς που είχε εκστομίσει το 1974, μπαίνοντας στην μεταπολίτευση, ο σημαντικός και συμπαθής κατά τα άλλα μουσουργός Μίκης. Θεοδωράκης. Κι αν το 1974 κάτι τέτοιο ακουγόταν ως απλή τσιγγανιά, αλλά συμπύκνωνε τέλος πάντων το νόημα μιας συντηρητικής αντίληψης της τότε πραγματικότητας, είναι προφανές πως το 2008 μόνο ως δείγμα αλλοφροσύνης του γραφικού Βουλευτή και Υπουργού (παιδείας παρακαλώ) μπορεί να εκληφθεί!
Δεν σταμάτησε όμως εκεί η υπουργάρα. Μας πληροφόρησε, με τον ίδιο στόμφο ότι αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε χάος και το μετέτρεψε σε κράτος. Ε, κι εντάξει δεν μπορώ να πω ότι ο Δον Καραμαλούγκας είναι χειρότερος απ΄ τον ευρωλιμοκοντόρο που προηγήθηκε. Θα ’ταν αδικία. Αλλά όχι όμως ότι κι αυτό που βλέπουμε σήμερα γύρω μας μπορείς να το πεις, ακόμα κι αν «υπουργεύεις» αυτό διάστημα, οργανωμένο κράτος γιατί θα μας ακούσουν κι από κανένα πραγματικά οργανωμένο κράτος και δεν θα μπορούμε να τους συνεφέρουμε από τον κλαυσίγελο.

Δεν λέω, να τον στηρίξουν τα Καραμανλοπαίδια τον Δον αλλά τέτοιου τύπου φιλοκυβερνητικές (?) παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείες και το μόνο που, τελικά, έχουν ως αποτέλεσμα είναι να επιδεινώνουν το κωμικοτραγικό κλίμα που επικρατεί στον τόπο, και ειδικότερα στην Ν.Δ., από την Δ.Ε.Θ. και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: