neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Δεν ειμαι ρατσιστης!Αυτοι ειναι Αλβανοι!

Οπως αποδεικνιεται απο μελετες διεθνων οργανισμων,η Ελλαδα ειναι μια χωρα ρατσιστικη. Το κρατος συμπεριφερεται στους μεταναστες με τελειος αδικα κριτηρια.Και αν το ιδιο το κρατος αντιμετωπιζει ρατσιστικα τους μεταναστες,ειναι επομενο και οι πολιτες αυτης της χωρας να εχουν λανθασμενη σταση απεναντι σε αυτη την ομαδα συνανθρωπων μας.
Ευτυχως ακουγεται πως η νεα κυβερνηση θελει να βαλει τελος και σε αυτη την ασχημια του ελληνικου κρατους. Φαινεται λοιπον πως τα αρμοδια υπουργεια σκεφτονται να δωσουν την ελληνικη υποικοτητα στα παιδια των μεταναστων στην χωρα μας. Πραγμα απολυτος λογικο αν σκεφτει κανεις πως ειναι παιδια που εχουν γεννηθει στην χωρα μας,φοιτουν στα ελληνικα σχολια,μιλανε την ελληνικη γλωσσα και μαθαινουν τα ηθη και εθιμα της χωρας μας. Πολλες φορες αυτα τα παιδια ειναι και νιωθουν περισοτερο Ελληνες απο πολλα ελληνοπουλα.Με αυτο τον τροπο θα λυθει ενα προβλημα που κυνηγα χρονια τωρα αυτα τα παιδια,καθως μεχρι σημερα παρολο που ειναι γεννημενα εδω και πανε κανονικα σε ελληνικα σχολεια,δεν μπορουν να βγαλουν χαρτια και ζουν συνεχεια με τον φοβο μιας πιθανης απελασης.
Αλλο ενα μετρο που σκεφτεται η νεα κυβερνηση να εφαρμοσει ειναι να δωσει δικαιωμα ψηφου σε πρωτη φαση στις δημοτικες εκλογες στους μεταναστες. Αλλο ενα λογικο μετρο που θα κανει τους ανθρωπους αυτους να νιωσουν την Ελλαδα ως σπιτι τους και να νοιαστουν περισοτερο για αυτον τον τοπο. Μονο αν καταφερουμε να κανουμε αυτους τους ανθρωπους να ασχοληθουν με τα κοινα μεσω της ψηφου,θα καταφερουμε να εχουμε ενεργους πολιτες και οχι αποξενομενους ανθρωπους σε γκετο.
Σε γενικες γραμμες πιστευω πως η κυβερνηση ειναι σε σωστη πορεια. Οταν ο αριθμος των μεταναστων στην χωρα αυξανεται συνεχως και σε πολλες περιοχες ειναι μεγαλυτερος ακομα και απο τους ντοπιους,νομιζω πως ο μονος τροπος να κρατησουμε την ισορροπια ειναι να τους κανουμε ενα με εμας. Πρεπει να νιωσουν ελληνες και να αισθανονται οτι βρισκονται σε μια χωρα που τους προσφερει απλοχερα την φιλοξενια της. Ειδικα ομως τα παιδια των μεταναστων πρεπει να αντιμετωπιστουν σαν ελληνοπουλα και απο μικρα να μαθουν την γλωσσα,τα εθιμα,τον τροπο ζωης,ισως και την επισημη θρησκεια της χωρας μας. Μονο με αυτον τον τροπο σε μερικα χρονια θα μπορουμε να συνεχισουμε να ζουμε χωρις εντασεις και προβληματα αλλα και επιτελους αυτη η χωρα να κερδισει ολα τα καλα που μπορει να της προσφερει η υπαρξη αυτων τον ανθρωπων στον τοπο μας.

2 σχόλια:

Striker είπε...

ena point apo mena ston captain.
na anoiksw ena allo thema? oso kai na fonazw edw kai xronia yper ton meionotitvn sti xora, an i aderfi mou i ksaderfi mou i kori mou ta eixe me alvano pistevo tha me xalouse. pistevw kai olous sas. opote oso kai na tous dosoun dikaioma psifou kai polla akoma, xreiazetai poly psomi gia na allaksei i nootropia tou ellinara apogonou ton kataskevastvn tis akropolis

mavalexis είπε...

Η μετανάστευση πραγματικά είναι θέμα που πρέπει να ασκηθεί υπεύθυνη αλλά και προωθημένη πολιτική!