neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Έλλειμμα... ανάπτυξης!



Η επιβολή αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στην οποία επενδύει ο Υπουργός Οικονομικών για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα οφείλεται ως επί το πλείστων στην προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση μείωση των ελλειμμάτων. Πέραν δε, της περιοριστικής πολιτικής η μόνη άλλη πολιτική, που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση, είναι αυτή της απόδοσης επιδομάτων στους οικονομικά ασθενέστερους.

Οικονομική πολιτική, που αποτελεί σε πολλά μέρη της πιστό αντίγραφο αυτής επί κυβέρνησης ΝΔ. Γι’ αυτό άλλωστε, πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως κι ο Α. Σαμαράς, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά ακολουθεί στην οικονομία την από τον Κ. Καραμανλή προεκλογικώς προτεινόμενη πολιτική.

Ανεξαρτήτως, απ’ το αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δίκιο στην κριτική της, σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει γρηγορότερα βήματα στη παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής οικονομικής πρότασης, καθώς έως τώρα φαίνεται να απασχολείται αποκλειστικά με τη διαχείριση του υπάρχοντος ΑΕΠ και ουδώλος με την εξεύρεση τρόπου αύξησής του!

3 σχόλια:

Zogra είπε...

και οπως δειχνουν τα πραγματα...για καποιο λογο δεν πειθει το "οικονομικο επιτελειο" του ΠΑΣΟΚ, τους ομολογους της Ε.Ε. και αυτους που εχουν το μαχαιρι και το πηρουνι...
και αν δεν "ψηθουν" αυτοι... τοτε κλαφτα χαραλαμπε... θα ερθουν χειροτερες μερες...
αλλιως και..."αντιο ζωη με τη Μαρθα Βουρτση!"

Καπετάνιος είπε...

Ολο λογια ησουν τιποτα πιο περα.....που λεει και το λαικο τραγουδι.
Μεχρι τωρα βλεπουμε πολιτικη Κωστακη και οχι Γιωργακη.Και αντε δεχομασταν οτι δεν ειχα εικονα του ποσο σοβαρη ηταν η κατασταση τα πρασινα παιδια.Ελα ομως που ο Προβοπουλος λεει οτι τους ενημερωσε και τους δυο πριν τις εκλογες.
Η μαγκια βεβαια του ΠΑΣΟΚ,και ταυτοχρονα η ιδιαιτεροτητα του ελληνα,ειναι οτι ο Γιωργακης μπορει να κανει την πολιτικη αυτη και γενικα να μην ακουει και πολλα,ενω αν την εκανε ο Κωστακης θα ειχαμε καθε μερα πορειες και επεισοδια σε δρομους και τηλεοπτικα παραθυρα.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε πολιτική Κωστάκη, γιατί κανείς άλλος εκτός του του ΠαΣοΚ, δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει καλύτερα την δεξιά πολιτική.

- - - -

η μόνη άλλη πολιτική, που είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση, είναι αυτή της απόδοσης επιδομάτων στους οικονομικά ασθενέστερους.

Ποιοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι με τα μέτρα του 2009; Γιατί αυτοί που τους πετάει το πασόκ ψίχουλα, είναι οικονομικά ασθενέστεροι με τα μέτρα της δεκαετίας του '50.

Κατ.