neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πολυτεχνείο και κοινωνική υποκρισία...



Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε τον αγώνα και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου ως αφετηρία κάθε κοινωνίας. Αποτελεί ενδιαφέρον αντικείμενο ιστορικής έρευνας το αν και κατά πόσο η ελληνική κοινωνία θεώρησε ως αφετηρία της τον αγώνα του Πολυτεχνείου ή υιοθέτησε - πιθανότατα εμπλουτίζοντάς με... ολίγα απ' τα ιδανικά του Πολυτεχνείου - τη στάση απάθειας, που υπήρξε κυρίαρχη κατά την επτάχρονη δικτατορική περίοδο.

Ο υποκριτικός κι εν πολλοίς... "πανηγυρτζίδικος" τρόπος, που εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καθώς και τα υφιστάμενα όσο και πανθομολογούμενα πολυπληθή νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα είναι, οπωσδήποτε, περισσότερο συμβατά με την εικόνα της παραιτημένης και ηττημένης ελληνικής κοινωνίας της δικτατορικής περιόδου, παρά με τον αγώνα και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που κατ' ακολουθία είναι επί της ουσίας συμβατά με το πνεύμα της κοινωνικά μαζικής Εθνικής Αντίστασης!

Πνεύμα και ιδανικά, που πράγματι πρέπει σήμερα, ίσως περισσότερο παρά ποτέ, να αποτελέσουν την αξιακή βάση της ελληνικής κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: