neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στο μεταναστευτικό!



Κατά τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπανκ Κι Μουν, τρεις είναι οι προκλήσεις σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Απ’ τη πλευρά του ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής συνδυασμένης πολιτικής, ο ένας άξονας της οποίας θα εγγυάται την ένταξη των νόμιμων μεταναστών κι ο άλλος τη διαχείριση των μη νόμιμων μεταναστών, με βάση μια νέα συνεννόηση με τις χώρες της ΕΕ και τις χώρες προέλευσης.

Η νέα αυτή συνεννόηση είναι και το δυσκολότερο μέρος της μεταναστευτικής πολιτικής. Αποτελεί σήμερα αδήριτη ανάγκη να θεσμοθετηθεί καθεστώς που θα επιτρέπει στη χώρα μας να αντιμετωπίζει τους μη νόμιμους μετανάστες με τη δέουσα ανθρωπιά, μη φοβούμενη την υπερσυσσώρευση εξαθλιωμένων πληθυσμών στο τόπο, βάση των σημερινών ευρωπαϊκών ισχυόντων!

Σ’ αυτή τη διεθνή συνεργασία, που απαιτείται για τη διευθέτηση του προβλήματος της μετανάστευσης, η Ελλάδα οφείλει να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο κι από την επιτυχία ή μη στο τομέα αυτό θα κριθεί προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε χθεσινό ποστ, διαβάζω:

... αναγκαίο να εφαρμοσθεί ένα οικονομικό πρόγραμμα, που θα στοχεύει τόσο στην αντιμετώπιση της παρούσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας... ...

Kαι στο σημερινό: ... μη φοβούμενη την υπερσυσσώρευση εξαθλιωμένων πληθυσμών στο τόπο

Aν δέχεσαι ότι η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, πράγμα που άλλωστε ανάγκασε την κυβέρνηση να το ρίξει στην φιλανθρωπία μοιράζοντας ελεημοσύνη (αυτό που βάφτισε "επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης") επειδή η χώρα δεν μπορεί να θρέψει τον ήδη υπάρχοντα πληθυσμό της, γιατί δεν πρέπει να φοβάται ότι με την υπερσυσσώρευση μεταναστών δεν θα διογκωθεί το πρόβλημα;

Για να το πω περιληπτικά, υπάρχει μία αντίφαση μεταξύ της πρώτης διαπίστωσης για δύσκολη οικονομική συγκυρία, και της πρότασης να μην φοβάται την υπερσυσσώρευση εξαθλιωμένων πληθυσμών.

Κατ.

mavalexis είπε...

Δεν θα φοβάται την υπερσυσώρευση όταν θα έχει επιτύχει την αλλαγή του ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ που προβλέπει την επαναφορά από όποιαδήποτε ΕΕ χώρα λαθρομετανάστη στη χώρα της ΕΕ που αυτός πρωτοκαταγράφηκε, πράγμα που δικαιολογημένα αυτή τη στιγμή φοβίζει την Ελλάδα στο να τους καταγράφει κι ενώ τους εντοπίζουν οι αρχές για το λόγο αυτό τους αφήνουν σε καθεστώς αδιαφάνειας!

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεσαι επομένως σε κάτι μελλοντικό. Ενώ εγώ κρίνω από την ισχύουσα κατάσταση. Όπως την κρίνουν και όλοι οι ταλαίπωροι κάτοικοι τούτης της χώρας που μεγάλο ποσοστό της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, εξ ου και η ελεημοσύνη των κυβερνητικών κροίσων.

Κατ.