neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Πανεπιστημιο και Πολιτικη



Η καταντια της ανωτατης εκπαιδευσης στην χωρα μας,περα απο τις ελλειπεις υποδομες και περα απο το ηλιθιο θεσμο του ασυλου που αντι να ευνοει την ελευθερια ιδεων και αποψεων το μονο που ευνοει ειναι την αυξηση της εγκληματικοτητας και την διακινηση ναρκωτικων,ειναι κατα την γνωμη μου η πολιτικοποιηση των ιδρυματων.
Σε καμια αλλη χωρα ανα τον κοσμο δεν υπαρχει το καθεστος που υπαρχει στην χωρα μας. Τα κομματα εχουν εισβαλει για τα καλα στην ανωτατη εκπαιδευση κατεχοντας τοση δυναμη που αποφασιζουν ποιος θα ειναι πρυτανης και ποιος οχι,ποιος καθηγητης και ποιος οχι και στην τελικη ποιος παιρνει πτυχιο και ποιος οχι. Τα πανεπιστημια εχουν καταντησει να ειναι προθαλαμος για καθε λογης επιδοξους μελλοντικους πολιτικους,για μελλοντικους δημισιους υπαλληλους,αλλα και για διαφορους τραμπουκους που στο ονομα της πολιτκης τους παραταξης δερνει τους συμφοιτητες του και αυριο ειμαι σιγουρος οτι για καποιο αστειο λογο θα δερνει τους συμπολιτες του.
Σιγουρα η καλυτερη χρηματοδοτηση των πανεπιστημιων θα βοηθησει σημαντικα στην βελτιωση της ποιοτητας της ανωτατης εκπαιδευσης στην χωρα μας,αλλα κατα την γνωμη μου,οσο συνεχιζει να υπαρχει ο "καρκινος" των πολιτικων κομματων μεσα στα ιδρυματα θα συνεχισουμε να βλεπουμε ομορφες εικονες φοιτητων να πλακωνονται με καδρονια και να μαχαιρωνονται με σουγιδες.Σιγουρα η πολιτκη δεν μπορει να λειπει απο εναν ζωντανο οργανισμο οπως ειναι το πανεπιστημιο,αλλα μονο ως μετρο βελτιωσης την κοινωνιας μεσω της συζητησης και της αναζητησης. Οσο ομως η πολιτικη θα συνεχισει να κυβερνα τα πανεπιστημια της χωρας μας,τοσο θα αποφοιτουν ανθρωποι παλιας κοπης με ιδεες και αποψεις που μονο κακο θα κανουν σε αυτον τον τοπο.

4 σχόλια:

NaFunkyKotes είπε...

apolyta swstos...an kai mono ama exeis spoudasei se idiwtiko kollegio katalavaineis poso megales sygkiniseis exases...
kai ti den 8a'dina na pernousa thn mera mou xazeuontas a8lious na giaourtonontai gia mia mellontikh 8esh se programa STAGE afou to pio syntaraktiko pou ezhsa sthn sxolh htan to mparmpekiou thn mera twn euxaristiwn...

daf είπε...

re cikay kai esy ekei ??

re ti exei na ginei se ayton ton kafe .... :)

mavalexis είπε...

Το δημόσιο είναι και αυτό που λέτε, υπάρχει σ' αυτό κι ένα κατεστημένο που σε μεγάλο βαθμό το απομιζά, αλλά οπωσδήποτε είναι και χώρος υψηλού επιπέδου μάθησης και ελευθερίας παρα τα δεδομένα προβλήματα και τις αγκυλώσεις του.

Σε κάθε περίπτωση η κομματικοποίηση πρέπει να υποχωρήσει ως βήμα προόδευσής του, ταυτόχρονα όμως είναι αδίρρητη ανάγκη η χρηματοδότηση των υποδομών του που πραγματικά πάσχουν, όπως και της έρευνας, που πρέπει να σημειωθεί ότι οι λίγοι που την προωθούν, το κάνουν πολύ αποδοτικά, δυστυχώς με όρους σύγχρονης σκλαβιάς!

Zogra είπε...

Kapten.... glwssa lanthanousa alitheia leei...!!! xaxaxaxaxa se kapoia fasi sto arthro sou grafeis gia tous "dimisious ypallilous" (anti gia dimosious). mia xara to grafeis omws... einai syntheti leksi me synthetiko tin aggliki "miss" afou oi perissoteroi einai "ekleipontes" i kai an einai stis theseis tous, paizoun kammia pasientza gia na sxolasoun kata tis 13.30