neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο πατριωτικός ρεαλισμός του Δ. Χριστόφια...



Η δήλωση Χριστόφια για τη δυνατότητα άσκησης κάθε δικαιώματος έναντι της Τουρκίας, παρά το γεωοικονομικό μεγεθός της, αν αυτή εξακολουθήσει να μη σέβεται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, κινείται σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Κύπρου απευθύνει ουσιαστικά μήνυμα και στους θιασώτες της – ίσως και de jure - διαιώνισης της διχοτόμησης, ξεκαθαρίζοντας τους πως οι θέσεις του για αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας και της παραμονής ορισμένου αριθμού εποίκων είναι απότοκες ενός πατριωτικού πολιτικού ρεαλισμού κι όχι μιας άνευ όρων φοβικής ενδοτικότητας!

Η Κύπρος μετά την ευτυχή συγκυρία να έχει στην ηγεσία της τον Τάσο Παπαδόπουλο όταν τακτικά τη συνέφερε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Αναν, προκειμένου να αποκτήσει το πλεονέκτημα στην οικοδόμηση ενός νέου ευνοϊκότερου σχεδίου, έχει σήμερα ξανά τη τύχη να ηγείται αυτής ένας πολιτικός που πιστεύει στη λύση, σε μια χρονική συγκυρία που κάτι τέτοιο είναι εφικτό και ωφέλιμο, αρκεί και οι πολιτικοί ανταγωνιστές του Δ. Χριστόφια να σκεφθούν εθνικά!

2 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Μπορει καποιος να μου θυμησει τι ακριβως κερδιζει η Ελλαδα απο το να ασχολειται τοσο πολυ με την Κυπρο,να στελνει τους ελληνες στρατιωτες για θητεια στην Κυπρο και γενικα να ειναι ο "προστατης" της Κυπρου?
Αν υπαρχει κατι που κερδιζει,ειναι τοσο σημαντικο ωστε να αντισταθμιζει αυτα που χανει????

mavalexis είπε...

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει εξόφθαλμο κοινό συμφέρον!