neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ανάγκη η ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο...



Τη χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε 2.500.000 δικαιούχους, με χρήματα έκτακτης εισφοράς που θα καταβάλουν 300 μεγάλες επιχειρήσεις και 60.000 κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας αξίας, αποφάσισε, χθες η κυβέρνηση.

Το κυβερνητικό μέτρο παραδέχθηκε ως αναγκαίο κι ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Είχε, άλλωστε, προηγηθεί σχετική συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιβαρύνοντας τις τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, στόχο έχει να αποδείξει ότι είναι εφικτή μια διαφορετική αναπτυξιακή πολιτική, βασισμένη στη τη δημοκρατική συνεννόηση των μερών και όχι στη περιθωριοποίηση τμήματος της κοινωνίας, όπως συνέβη για μια δεκαετία και πλέον στη χώρα.

Η κυβέρνηση δεν επαγγέλλεται ασφαλώς το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας και ούτε διαθέτει λαϊκή εντολή για κάτι τέτοιο. Είναι, όμως, φανερό πως ο Πρωθυπουργός κι οι συνεργάτες του θεωρούν αναγκαίο να εφαρμοσθεί ένα οικονομικό πρόγραμμα, που θα στοχεύει τόσο στην αντιμετώπιση της παρούσας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και παραπέρα στην ανάπτυξη όσο και στη κοινωνική προστασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: