neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Ανησυχία στη σκεπτόμενη βάση της ΝΔ…



Αμέσως μετά τη κοινή εμφάνιση Δ. Αβραμόπουλου και Α. Σαμαρά, με τον πρώτο να τάσσεται δημοσίως υπέρ του αγώνα για την κατάκτηση της ηγεσία της ΝΔ που δίνει ο δεύτερος, το λόγο πήραν υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπακογιάννη καταγγέλλοντας τη, σε διαφορετικούς χρόνους, σύμπραξη των δύο αποχωρησάντων και εν συνεχεία επεστρεψάντων στο κόμμα!

Αλήθεια είναι πως, περισσότερο απ’ τη στήριξη, η ίδια η κοινή εμφάνιση λειτουργεί σχετικά αντισυσπειρωτικά για τον Α. Σαμαρά. Αν τέθηκε όμως ως προϋπόθεση για τη συμπόρευση των δύο, ο Μεσσήνιος πολιτικός για ευνόητους λόγους είχε ελάχιστα περιθώρια να αρνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η εκ των πραγμάτων παραγόμενη πόλωση στις τάξεις της ΝΔ από τέτοιες κινήσεις δημιουργεί έντονη ανησυχία στη σκεπτόμενη βάση της ΝΔ. Κι αυτό επειδή η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε καθεστώς αβέβαιης οργανωτικής αρτιότητας, ενώ επιπρόσθετα – αντίθετα με την αντίστοιχη εσωκομματική αναμέτρηση προ δύο ετών στο ΠΑΣΟΚ – η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ πιθανότατα θα εξελιχθεί σε ντέρμπι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: