neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Οι κίνδυνοι της "μη ατζέντας"!



Μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Ρ. Τ. Ερντογάν στη Κωνσταντινούπολη, ο Γ. Παπανδρέου τη προηγούμενη εβδομάδα είχε άτυπη συνάντηση γνωριμίας στις Βρυξέλλες και με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται, ασφαλώς, χωρίς ατζέντα, σε μια προσπάθεια του Πρωθυπουργού να θέσει στους ομολόγους του επικεφαλείς των χωρών αυτών τις γενικές αρχές και… διαθέσεις της ελληνικής πλευράς από σήμερα και εντεύθεν!

Από την άποψη αυτή τέτοιες συναντήσεις μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες στο βαθμό που θα συνοδευτούν από κάποιου είδους ανταπόκριση, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη πρόθεση των άλλων πλευρών να υπάρξει κινητικότητα στα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν τις ίδιες και την ελληνική πλευρά.

Απαιτείται, όμως, αυξημένη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι ηγέτες των χωρών αυτών να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά, για ενδυνάμωση του κύρους τους στο εσωτερικό των χωρών τους, τη βούληση του Έλληνα Πρωθυπουργού για επίλυση σειράς θεμάτων, με κίνδυνο να εμφανισθεί η Ελλάδα στη διεθνή σκηνή ως εκλιπαρούσα για κλείσιμο των ανοιχτών της θεμάτων με οποιοδήποτε κόστος!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eννοείς ότι πρέπει να γίνει προσεκτικός ο Γιώργος Παπανδρέου; Να σημειώσω ακόμα ότι δεν γνωρίζω τις διαθέσεις για το σκοπιανό, μιας και όσες φορές ρωτήθηκε για σχετικά θέματα, κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών, απέφυγε να απαντήσει σαφώς.

btw, στην προηγούμενη ανάρτησή σου, διατύπωσα μια απορία

Kατ.

mavalexis είπε...

Αυτό ακριβώς εννοώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει η εξωτερική μας πολιτική να χαρακτηρίζεται από αναβλητικότητα και να χρονίζουν τα προβλήματα επειδή οι πολιτικοί δεν παίρνουν το βάρος της επίλυσής του!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν παίρνει καν το βάρος της διαφάνειας των προθέσεών του κι εσύ περιμένεις να πάρει το βάρος της επίλυσης;

Kατ.

mavalexis είπε...

Διαφάνεια και εξωτερική πολιτική δεν πάνε πάντα μαζί, πάντως!