neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

D-DAY



Εχει μεινει στην ιστορια ως η σημαντικοτερη ημερα του Β' Παγκοσμιου Πολεμου, 6 Ιουνιου του 1944, οταν οι συμμαχοι εκανα αποβαση στην Νορμανδια κανοντας την αρχη του τελους για την χιτλερικη Γερμανια.

Μπορει να μην ειναι της ιδιας σημασιας, αλλα το κυριακατικο ντερμπι μεταξυ των δυο αιωνιων αντιπαλων, ειναι μια πολυ σημαντικη μαχη για στον πολεμο της Super League. Ο Παναθηναικος προερχομενος απο δυο σπουδαιες νικες επι Πανιωνιου και Βερντερ Βρεμης, εχει την ψυχολογια με το μερος του αλλα ταυτοχρονα και την κουραση απο τον αγωνα της Τριτης. Ο Ολυμπιακος απο την αλλη εχει τον αερα των 5 βαθμων της διαφορας, την παραδοση των τελευταιων ετων αλλα και την ξεκουραση λογο του ρεπο της Πεμπτης.

Οι δυο στρατηγοι δεν γνωριζουν πληρος ακομα τα στρατευματα τους. Ο Τεν Κατε μολις στα τελευταια παιχνιδια δειχνει να καταληγει σε καποιον σταθερο κορμο αλλα και να βλεπει την ομαδα να βγαζει στο γηπεδο τα πραγματα που της ζηταει.
Απο την αλλη ο Βαλβερδε εχει καταφερει να στησει μια σοβαρη ομαδα που ξερει τι θελει, χωρις ομως να εχει λυσει ακομα τον γριφο των εκτος εδρας παιχνιδιων.

Το παιχνιδι κατα την γνωμη μου ειναι πιο σημαντικο και το χρειαζεται περισοτερο ο Παναθηναικος αφου μια πιθανη νικη θα τον φερει μια ανασα απο την κορυφη, θα εδραιωσει την εικονα των τελευταιων παιχνιδιων, θα κρατησει την ψυχολογια ψηλα και θα ξανακερδισει τους οπαδους του που ειναι σκεπτικοι λογο των στραβων αποτελεσματων στο ελληνικο πρωταθλημα. Αντιθετα ο Ολυμπιακος θα βολευοταν και με την ισοπαλλια, αλλα λογο της ανεσης που του προσφερουν τα απανοτα πρωταθληματα ειναι ικανος για ολα.

Νομιζω οτι θα δουμε ενα καλο παιχνιδι με παθος και ενταση. Θα ηθελα παραπολυ να εχω στην απεναντι κερκιδα τους "αξιαγαπητους" οπαδους του Ολυμπιακου, αλλα οσο δεν δεχονται να μας φιλοξενησουν στο "τηγανι" δεν προκειται να ξαναμυρισουν αερα Βορειων Προαστειων.

Και για να μην ξεχνιομαστε "Γαμηστε τον Πουστη τον Ολυμπιακο".

1 σχόλιο:

mavalexis είπε...

Αυτός είναι κυρίες και κύριοι ο Καπετάνιος! Μια σύνθεση Μένιου Σακελαρόπουλο και εμετικού!
Με τη νίκη λοιπόν!