neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ???



Έπεσε λίγο το μάτι μου αργά προχθές το βράδυ στην εκπομπή της Βίκης Φλέσσα "Στα Άκρα" που είχε καλεσμένη την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη κι αναρωτιόμουνα αν η καλεσμένη της γλυκιάς Βίκης είναι πραγματικό παιδί του Κώστα-οι Έλληνες πρέπει να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι-Μητσοτάκη ή είχε συμβεί κάποιο λάθος και την είχαν αλλάξει με άλλο παιδί στο μαιευτήριο οπότε πρέπει ν' αρχίσω να φοβάμαι ότι ξαφνικά θα ξεπεταχτεί στην πολιτική και κανένα καινούριο (αυτό μας έλειπε) Μητσοκοπαίδι!

Και τι δεν είπε η Αλεξάνδρα, που είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα η δράση της με την Action Aid Ελλάς! Ότι ο ανεπτυγμένος Βορράς εκμεταλλεύεται με απαράδεκτο τρόπο τις κατ' όνομα στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτυσσόμενες χώρες του φτωχού Νότου και ότι αυτή η παράλογη ανισότητα που δημιουργείται έχει και κάποια όρια που όταν ξεπερνιόνται πρέπει να είμαστε εκεί για να προσφέρουμε ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του ώστε να αλλάξει κάτι στα όσα συμβαίνουν στον Τρίτο Κόσμο και άλλα πολλά.

Πιο σιγά Αλεξάνδρα μην τ' ακούσει αυτά ο Δρακουμέλ πατέρα σου και φρίξει με το τέκνο του και τον κακό δρόμο που έχει πάρει. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι αντί να τα λες σε μας που μπορεί κάτι να έχει πάρει τ' αυτί μας καλύτερο θα ήταν να τα πεις στον ίδιο μήπως ησυχάσουμε απ' τις δηλώσεις του περί τέλους εποχής των παχιών αγελάδων που δεν έχουμε καταλάβει πότε είχε αρχίσει οπότε δεν μας ενδιαφέρει κι αν τελείωσε! Όπως επίσης μπορείς να του εξηγήσεις ετυμολογικά και την έννοια της λέξης φτώχεια γιατί δεν νομίζω να σε καταλάβει με την πρώτη! Και που' σαι Αλεξάνδρα;! Δεν χάνεις και τίποτα να επαναλάβεις μια από τα ίδια και στην κόρη-Δρακουμέλ και αδερφή σου Ντόρα!

Θα αναρωτηθεί κανείς αν με τα παραπάνω υπονοείται ότι το παιδί-Αλεξάνδρα δεν δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη απ' τον πατέρα-Κώστα. Δεν λέω βεβαίως και δικαιούται και κατά περιπτώσεις επιβάλλεται κιόλας. Απλώς σε κάθε άποψη έχει και κάποιο ενδιαφέρον το ποιος την εκφράζει χωρίς αυτό αναγκαστικά, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, να σημαίνει ότι δεν δικαιούται να το κάνει. Αντίθετα μάλιστα, μπορεί να είναι κι ελπιδοφόρο!

2 σχόλια:

Zogra είπε...

prwi-prwi malakies... kai oloklira sentonia ki esy kai o allos o karavieris... gia na perasei sto ntoukou o thriamvos tou zogra etsi...??? okso poustides

mavalexis είπε...

Εγώ πάντως τον Ηρακλάκο τον έπιασα!