neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΡΩΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ




Εφημερίδες όπως η SPORTDAY και η ΠΡΑΣΙΝΗ αναφερόντουσαν στα χθεσινά τους πρωτοσέλιδα στην Ευρωπαϊκή φανέλα του Παναθηναϊκού που κατά το παρελθόν έχει οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες το τριφύλλι οι οποίες έπρεπε να είναι οδηγός και για την Βρέμη!

Έτσι κι έγινε κι η Πανάθα συνέχισε κι επαύξησε την τρομερή παράδοση που έχει χτίσει με αντιπάλους Γερμανικές ομάδες και ειδικότερα στα εκτός έδρας ματς με αυτές σημειώνοντας επί της Βέρντερ την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη Ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ακολουθήσουν αντιλαμβάνομαι και πιο λεπτομερής αναλύσεις για τον θρίαμβο των πρασίνων αλλά το πλέον κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στο να μιλήσει η βαριά αυτή φανέλα και που έφερε την μεγαλειώδη νίκη, η οποία δίνει μάλιστα και ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα της Αθήνας, είναι η επιστροφή του Χενκ τεν Κάτε - απ' το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης ήδη - σε ένα ομοιογενές σχήμα που αποτελούνταν από παίχτες που μπορούσαν να "βρεθούν" με σχετική άνεση μεταξύ τους στο γήπεδο.

Ακόμα στην επιτυχία συνέβαλε ότι είδαμε επιτέλους ένα λογικό κοουτσάρισμα από τον Ολλανδό αν και περισσότερο κομβικό πρέπει να θεωρηθεί κάτι που έψαχνε και δεν του το είχε χαρίσει η τύχη του ΠΑΟ σε μια σειρά από ματς, αλλά το βρήκε στην Βρέμη, και είναι η δικαίωση της προσπάθειας κλειδώματος με ένα δεύτερο γκολ των παιχνιδιών στα οποία καταφέρνει να σημειώσει πρώτος γκολ. Με την Βέρντερ είχε την τύχει να σημειώσει αυτό το δεύτερο γκολ αλλά επειδή ούτε πάντα έχει μια ομάδα την τύχη με το μέρος της αλλά ούτε πολλές ομάδες έχουν την άμυνα(?) της Γερμανικής ομάδας θα πρέπει στο εξής να δείξει περισσότερη προσοχή όταν βρίσκεται με βραχεία κεφαλή μπροστά στο σκορ.

Τα κεφάλια μέσα όμως. Δεν χρειάζεται υπερβολή στους πανηγυρισμούς. Ακολουθεί το κρίσιμο βαθμολογικά ντέρμπι με τον αιώνιο ερυθρόλευκο αντίπαλο όπου οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού καλούνται να επαναβεβαιώσουν το χαρακτήρα που άρχισαν να χτίζουν ως ομάδα στην Βρέμη με φόντο τον βασικό πράσινο κύριο στόχο του Πρωταθλήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: