neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

"Αδιάβαστη" η Ντ. Μπακογιάννη ...


Τρομακτικά "αδιάβαστη" έδειξε η Ντ. Μπακογιάννη, με τα λεγόμενά της στο δελτίο των 8 του Μέγκα!

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι μόνο στη πρώτη εκλογή Γ. Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει και αυθημερόν εγγεγραμένα μέλη ή φίλοι του κόμματος!

Στη πραγματικότητα όμως αυτό που ισχύει είναι ότι και η τελευταία εσωκομματική εκλογή του ΠΑΣΟΚ έγινε με ανοιχτούς καταλόγους και οι πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν, απλώς, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, εγγραφόμενοι ταυτόχρονα ως μέλη ή φίλοι, βάση δικής τους επιλογής, υπό την προϋπόθεση να δηλώσουν υπεύθυνα ότι δεν ήταν μέλη άλλου κόμματος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

A ναι, τότε που ψήφιζαν και οι περαστικοί και τότε που διάφοροι επίδοξοι "κομματάρχες" κουβαλούσαν από διάφορες περιοχές τα σόγια και τους φίλους τους για να δείξουν ότι έχουν δύναμη. Αυτό δεν ήταν πολιτική διαδικασία, ήταν διαδικασία τουρλουμπούκι.

Κατά τα άλλα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τις διαδικασίες του ΠαΣοΚ. Ο ΓΑΠ, όμως, είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει την ιστορία του τόπου που κυβερνά και της οικογένειάς του. Και αν η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΚΕ βασίζεται σε πραγματικό ιστορικό γεγονός, μάλλον ο ΓΑΠ είναι ο αδιάβαστος.

Κατ.

mavalexis είπε...

Η διαδικασία εκλογής προέδρου που εδώ και πέντε χρόνια έχει υιοθετηθεί απ' το ΠΑΣΟΚ έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα!

Προσωπικά θεωρώ ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν και πως τη περίοδο που διανύουμε ανοίγει το (όποιο) κόμμα (έχει απομείνει) προς την κοινωνία, ενισχύει τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και λειτουργεί ως παράγοντας ανανέωσης της πολιτικής ζωής!

Ακόμα πάντως κι αν κάνω λάθος για το θετικό πρόσημο της διαδικασίας, το βέβαιο είναι πως πρόκειται για αμιγώς πολιτική διαδικασία και ακόμα πως η υποψήφια για την προεδρία της, αναχρονιστικής από άποψη δημοκρατικής λειτουργίας, ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη πρέπει να γνωρίζει άριστα ανάλογα θέματα, μιας και δεν πολιτεύεται στην Ιρλανδία ή κάπου αλλού!

Όσο για το θέμα της απελευθέρωσης, περισσότερη εύστοχη μου φαίνεται η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στον νεότερο Γ. Παπανδρέου ως έχοντα μια διάθεση να εμφανισθεί συνεχιστής πολιτικής παράδοσης - δυναστείας (πράγμα που κάπως άκομψα έκανε πράγματι και στη ΔΕΘ), αλλά θα πρέπει παράλληλα να τονισθεί πως αυτό δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογητική βάση για το ΚΚΕ και την συνήθειά του να μη χάνει ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του Γέρο-γερο Παπανδρέου!