neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Διαδίκτυο εναντίον Διαφθοράς!




Για την χρήση της τεχνολογίας, έχουν υποστηριχτεί διάφορα κατά καιρούς. Ήταν δε η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" το πρώτο σύνθημα που ανέδειξε με την ανάληψη της προεδρίας του κόμματός του, ο σημερινός πρωθυπουργός, ως ένα βήμα για την αναβάθμιση των διαδικασιών ενημέρωσης του κοινού.

Πέντε χρόνια μετά, αρχίζει να γίνεται πράξη και στην κρατική λειτουργία, με την ανάρτηση στο διαδίκτυο της πρώτης υπουργικής απόφασης του Γιάννη Ραγκούση για τη μείωση του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων. Στο διαδίκτυο, άλλωστε θα αναρτώνται όλες ανεξαιρέτως οι αποφάσεις των υπουργών, ενώ η ίδια πρακτική θα ακολουθείται και με τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αποφάσεις για τις προμήθειες του Δημοσίου.

Ακόμα κι αν είναι δειλά τα πρώτα βήματα, λόγω και της γενικότερης έλλειψης εξοικείωσης από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, είναι σίγουρο ότι σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων μέτρων, η χρήση του διαδικτύου, κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ταχύτητα της ενημέρωσης, όσο και στην ενίσχυση της διαφάνειας.

2 σχόλια:

mavalexis είπε...

Για να δούμε λοιπόν αν η εισαγωγή της τεχνολογίας στη διακυβέρνηση θα συνοδευθεί και από πολιτική ουσία!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα. Περίμενε...

ή για να πω λαϊκιστί "ρούφα κι έρχεται". Η ουσία.

Κατ.