neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

«Συνήγορος» του πολίτη ο Πρωθυπουργός!



Το είπε και το έκανε πράξη, λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου, το μικρό, ευέλικτο και τεχνοκρατικό υπουργικό σχήμα, ικανό να υπηρετήσει τη νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης! Το πνεύμα της οποίας αποτυπώθηκε, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, στην ομιλία του Πρωθυπουργού, στο υπουργικό συμβούλιο. Ως …αντιεξουσιαστές της εξουσίας , δήλωσε σχηματικά ότι θέλει τους υπουργούς του και καταλύτες πολιτικών τομών, αντί για απολογητές της εξουσίας!

Με την πρόσκληση και παρέμβαση δε, στο υπουργικό συμβούλιο, του εκπροσώπου της αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη Γ. Καμίνη, καθορίζει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών της Δημόσιας Διοίκησης και ταυτόχρονα εκπέμπει ισχυρότατο μήνυμα προς τους υπουργούς του, για έλεγχο και λογοδοσία που αφορά ακόμα - ή και πρωτίστως - και τους ιδίους!

Η ομιλία αυτή του Πρωθυπουργού υπήρξε η σημαντικότερη μεταξύ αναλόγων ομιλιών Πρωθυπουργών των τελευταίων ετών, αλλά και αναλόγων προεκλογικού, πολιτικού περιεχομένου του ιδίου και αφήνει, ασφαλώς, πολλές και δικαιολογημένες υποσχέσεις για την νέα κυβερνητική περίοδο!

3 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Epitelous nea prosopata stin politiki,kathara xoris lekedes tou parelthontos.Sto xeri tous einai na paraminoun kathara.
Genika ta prota deigmata grafeis einai polu entharintika.
Makari na paei kala h nea kuvernisi gia to kalo tou topou.

Striker είπε...

mia xara arxisame....

mavalexis είπε...

Σε κάτι παλιές καραβάνες, ο αναβαθμισμένος και ελεγκτικός για τους υπουργούς ρόλος του Συνηγόρου του πολίτη δεν πρέπει να ήχησε και ως ...κλασσική μουσική στα αυτάκια τους!