neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Η πολιτική δικαίωση και οι κρίσιμες πρώτες κυβερνητικές μέρες του Γ. Παπανδρέου!



Η πολιτική δικαίωση για τον Γ. Παπανδρέου είναι γεγονός! Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία κατήγαγε μια περιφανή, ιστορική και δυνητικά στρατηγική νίκη. Δύο χρόνια μετά την ισχυρή αμφισβήτησή του, από εσωκομματικούς αντιπάλους και οικονομικοεκδοτικούς παράγοντες, κατακτά επάξια, με ισχυρή αυτοδυναμία και με συντριπτική διαφορά επί του βασικού του αντιπάλου, το δικαίωμα άσκησης της διακυβέρνησης της χώρας.

Πλεονέκτημα για τον νέο Πρωθυπουργό ο χαμηλός πήχης που έχουν θέσει με τις επιδόσεις τους οι τελευταίες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κρίσιμο, όμως, παρόλα αυτά, για τον Γ. Παπανδρέου και τη νέα κυβέρνηση, που η σύνθεσή της αναμένεται, πλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι να ανταποκριθούν άμεσα στην ισχυρή λαϊκή εντολή, υλοποιώντας με πυγμή το προεκλογικώς εξαγγελθέν πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών και σηματοδοτώντας, με τον τρόπο αυτό, μια αληθινά ελπιδοφόρα προοπτική για τη νέα αυτή κυβερνητική περίοδο!

6 σχόλια:

Zogra είπε...

κατα την γλωσσα λοιπον του "λαου" μενει να δουμε τα .... "καρυδια" του Γιωργη και την αποφασιστικοτητα που προεβαλε σαν πρωταρχικο χαρακτιρηστικο της νεας εποχης που θελει να επιφερει στη χωρα...

mavalexis είπε...

Για παπάδες δύσκολο το βλέπω, αλλά λογικά κάτι τις θα το ψευτοκάνει, τουλάχιστον τώρα στην αρχή!

Striker είπε...

as einai kala o rellos me ton kafe kai o venizelos...
pantws xeiroteros apo ton kostaki de paizei na einai..perimenoume polla , to nou sou giorgo!!

mavalexis είπε...

Τι μας θύμησες τώρα!!!!!!!!!!!

Καπετάνιος είπε...

O giorgaksi exei tin monadiki efkairia na tinaksei apo pano tou tin leza tou "kathisterimenou" alla kai na valei tin xora ksana se poria proodou.
H terastia diafora sta apotelesmata,alla kai mesa stin vouli,tou dinei eleftheria na kanei oti ekeinos pistevei sosto.
Arkei na doume an tha kataferei na ilopiisei ta oramata tou kai na kratisei tous esokommatikous tou ekthrous mantromenous.An kai nomizo oti kai aftoi meta apo afto to apotelesma tha katsoun isixoi esto kai ton proto kairo.
Siko Antrea gia na deis to paidi tis allagis..........xaxaxaxaxa

mavalexis είπε...

Ή κι απ' την άλλη όπως του φωνάξανε-υποδείξανε όταν βγήκε χθες απ' την Ιπποκράτους "Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς"!

Πράγμα που θα είναι καλό να συμβεί, οπωσδήποτε όμως ενταγμένο σε ένα σύγχρονο και κριτικό, πάντα, πλαίσιο!