neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Δημοσιονομικός παραλογισμός!



Πασίδηλο είναι ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Eurostat, άλλωστε, βρίσκεται στη χώρα μας, προκειμένου να ελέγξει τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος.

Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θέτουν ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, για τον προϋπολογισμό του 2010, ώστε να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα σε μονοψήφιο μέγεθος και να υποστηριχθεί, ταυτόχρονα, η προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.

Είναι, συνεπώς, προφανές ότι οι κάκιστες επιδόσεις των ιθυνόντων της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά στη συγκράτηση των δημοσιονομικών μεγεθών δίνουν ένα σημαντικό περιθώριο στο νέο οικονομικό επιτελείο για την εκπόνηση ενός προϋπολογισμού που θα προβλέπει υψηλό έλλειμμα και για το 2010 και αντίστοιχα υψηλές δημόσιες δαπάνες, που στοχεύουν, όμως, αυτή τη φορά, στην επίτευξη ανάπτυξης.

Μέσα στον παραλογισμό, άλλωστε, που διέπει την ελληνική οικονομία εδώ και δεκαετίες, αναμενόμενο είναι ότι, με το έλλειμμα φέτος να αγγίζει το 12%, ενδεχόμενη πτώση του το επόμενο οικονομικό έτος στο 8% να θεωρείται επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: