neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η άρνηση Γ. Παπανδρέου στα τηλεοπτικά ΜΜΕ ...



Εντύπωση έχει προκαλέσει στους δημοσιογραφικούς κύκλους η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην παραχωρήσει συνεντεύξεις στους υψηλής τηλεθέασης τηλεοπτικούς σταθμούς και να αρκεστεί στη χθεσινή, εφ' όλης της ύλης, διακαναλική συνέντευξη τύπου.

Οπωσδήποτε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται τις ερωτήσεις δημοσιογράφων που θεωρούν εαυτούς διαμορφωτές των πολιτικών εξελίξεων και ίσως ορισμένοι εξ' αυτών κατά το παρελθόν έχουν βάναυσα μεροληπτήσει εναντίον του.

Και αν αυτή είναι η αιτία της επιλογής του αξίζει επαίνου. Αν, όμως, ο Γ. Παπανδρέου δεν παραχωρεί τηλεοπτικές συνεντεύξεις, πλην της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης τύπου, ακολουθώντας μια τακτική διατήρησης των δημοσκοπικών καταγραφών του θετικού γι' αυτόν προεκλογικού κλίματος, τότε αδικεί και τον εαυτό του και πολύ περισσότερο τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει να χρεωθεί η συγκεκριμένη επιλογή του και ως επιθυμία λήψης, από τους πολίτες, λευκής εκλογικής επιταγής!

4 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Exo tin entiposei oti den thelei kai den ton afinoun na bgainei se sunentefkseis giati tha ektethei me tin adunamia tou na milisei kai mporei na xasei kiallo edafos apo afto pou eixe stin arxi tou proeklogikou agona.
To oti vevaia den exei to xarisma tou logou,den simainei oti einai kai kathisterimenos opos prospathoun na ton parousiasoun oi grafikoi.
Pantos den tin palevei o kakomoiris.den tin palepse oute sta debate toso polu kata tin gnomi mou.

Zogra είπε...

ειναι εμφανες το προβλημα του Γιωργη στην "διαλεκτικη"...αλλα πιστευω οτι δεν ειναι μονο η παροτρυνση των συμβουλων του στο να μην "Χαλαει" την εικονα του στο "φινις" της προεκλογικης εκστρατειας με εμφανισεις του και συνεντευξεις του, αλλα κι η -σωστη- παρατηρηση του "σερ-Αλεξ" οτι ο Γιωργος εχει αποφασησει να ειναι απεναντι σε αυτους (καναλομαιντανους) που κατευθυνομενοι τον "πολεμησαν"...

mavalexis είπε...

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν οφείλεται ούτε στην αδυναμία λόγου, ούτε στην κακή σχέση Παπανδρέου και ορισμένων μεγάλων ΜΜΕ, αλλά μάλλον οφείλεται στην επικράτηση μιας λανθασμένης προεκλογικής τακτικής άποψης, να κινηθεί ο Παπανδρέου αμυντικά, προκειμένου να αποφύγει την συγκεκριμενοποίηση του οικονομικού, κυρίως, προγράμματος, που πιθανόν θίγει συγκεκριμένες πληθυσμιακές.

Προσωπικά θεωρώ αποτελεσματικότερη μια επιθετική και συγκεκριμένη προγραμματική πολιτική, η οποία αν και μπορεί να θίγει ορισμένους αποδεικνύει την ύπαρξη σχεδίου και δημιουργεί ισχυρότερη δυναμική!

Κυριακή κοντή γιορτή ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι, δεν θέλει να εκτεθεί κι άλλο με την επανάληψη της αοριστίας, της ασάφειας, των υπεκφυγών, των ήξεις αφήξεις θέσεων. Αυτό, μαζί με την αδιαμφισβήτητη αδυναμία του στον λόγο οπωσδήποτε θα του αφαιρέσει πόντους, τώρα που το ΠαΣοΚ μετράει και το τελευταίο κουκί.

Κατ.