neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Οι μετεκλογικές κινήσεις Καραμανλή ...



Πολύς λόγος γίνεται για τις μετεκλογικές κινήσεις του Κ. Καραμανλή. Θεωρούν πολλοί ότι ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας της σημερινής εκλογικής διαδικασίας πρόκειται να αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο ή ότι θα επιδιώξει την εκλογή του ως Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει, όχι απλά ότι επιθυμεί να επανηγηθεί της ΝΔ, αλλά κι ότι δεν σκοπεύει, καν, να παραιτηθεί και γεγονός είναι ότι η δήλωσή αυτή είναι απολύτως συμβατή με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, που σε μεγάλο βαθμό αποφασίστηκε προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω φθορά του ιδίου και να διατηρηθεί έτσι στην ηγεσία του κόμματος.

Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν και απ' το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιας και το να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές μοιάζει, μάλλον, απίθανο, η παραμονή και το διάστημα αυτής του Κ. Καραμανλή στην θέση του προέδρου του κόμματος σχετίζεται με το αν θα επιτευχθεί για τη ΝΔ μια διαχειρίσημη ήττα.

Κατά πάσα πιθανότητα, αν δεν καταγραφεί μια συντριπτική επικράτηση του Γ. Παπανδρέου στην κάλπη, ο Κ. Καραμανλής θα επιδιώξει και λογικά θα επιτύχει την παραμονή του στην ηγεσία της ΝΔ και λογικά περίπου στο μέσο της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, όπου συνήθως σημειώνει ικανοποιητικές δημοσκοπικές επιδόσεις κάθε αντιπολίτευση θα επανεξετάσει το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος Πρωθυπουργός ή θα αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της ΝΔ, γνωρίζοντας και αποδεχόμενος ότι επικρατέστερη για την κατάληψή της θα είναι, εκτός απροόπτου, η Ν. Μπακογιάννη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: