neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τα ρεκόρ και η πολιτική γεναιότητα Καραμανλή!



Ο Κ. Καραμανλής, ήδη κάτοχος του τιμητικού για τον ίδιο ρεκόρ ως του πιο μακροημερεύσαντα στην ηγεσία της ΝΔ, κατέχει πλέον - δυστυχώς στη προκειμένη περίπτωση για τον ίδιο - και το αρνητικό ρεκόρ συγκέντρωσης του χαμηλότερου ποσοστού ψήφων που κατέγραψε, ποτέ, σε εθνικές εκλογές η ΝΔ!

Αντίθετα με την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, για να αποφύγει τη περαιτέρω φθορά του απ' τη συνέχιση της διακυβέρνησης, πράττει ορθά αυτή τη φορά παραιτούμενος απ' την ηγεσία του κόμματος, καθώς, μετά την συντριβή του απ' τον Γ. Παπανδρέου, αν παρέμενε στην θέση του, η περαιτέρω φθορά του θα ήταν αναντίρρητα εξοντωτική γι' αυτόν!

Στα υπέρ του ακόμα είναι ότι, αντίθετα με τον προκάτοχό του Κ. Σημίτη και τον ιδρυτή της ΝΔ και θείο του Κ. Καραμανλή, επέδειξε γενναιότητα στην αντιμετώπιση της ήττας, επιλέγοντας να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να επιλέξει την λύση της πολιτικής λιποταξίας την ύστατη ώρα και σφόδρα πιθανό είναι προϊόντος χρόνου το μέγεθος της εκλογικής του αποδοκιμασίας να κριθεί υπερβολικό.

Η πρόθεσή του Κ. Καραμανλή, πάντως, να παραμείνει στη μάχιμη πολιτική, αποδεικνύει ότι επιδίωξή του παραμένει η κατοχή πρωταγωνιστικού πολιτικού ρόλου - ακόμα και του πρώτου - και αν η ιστορία στο μέλλον του επιφυλάξει την παραμικρή ευκαιρία, ο ίδιος, απ' ότι φαίνεται, θέλει να είναι εκεί για να την αδράξει!

4 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Koita na deis,den perimena kati allo apo ton Kostaki....mporei telika na min eixe ta arxidia na ktipisei metopika to katestimeno,mporei na min eixe full diathesi gia douleia,alla einai enas sovaros anthropos kai logikos nomizo.
Opote meta apo tetoia emfanisi,den nomizo oti tha skeftotan pote na meinei sto pidalio tis ND.To thema einai oti tora mallon ksekinane ta oraia gia tin parataksi.....e re kai na anevoun pali oi Mitsotakeoi stin igesia....poios mas sonei meta

mavalexis είπε...

Δεν ξέρεις, έχει πολύ δρόμο ακόμα!
Για να δούμε και ποιοι τελικά θα είναι ή ...και δεν θα είναι υποψήφιοι!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώντας, σχεδόν μέ όλα όσα γράφεις εδώ, κρατώ κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία για να σημειολογήσουμε την αντίληψη που έχουμε για την πολιτική, και που νομίζω πως όσο συνεχίζουμε να σκεπτόμαστε με τον τρόπο αυτό - τρόπο που μας έχουν υποβάλει - δεν πρόκειται να αποκτήσουμε πολιτικό πολιτισμό.

Γράφεις: μετά την συντριβή του (του Κ.Καραμανλή) απ' τον Γ. Παπανδρέου. Aλλά πόσο πιο αισιόδοξο θα ήταν να δίνονταν οι μάχες σε επίπεδο ιδεών και προγραμμάτων και όχι προσώπων; Όχι πως τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, αλλά όχι να δίνεται και όλος ο προεκλογικός αγώνας πάνω τους! Ή Κωστάκης ή Γιωργάκης.

Kατ.

mavalexis είπε...

Σωστή σε γενικές γραμμές παρατήρηση, η οποία επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό και απ' τη σταυροδοσία της Β΄ Αθηνών!

Παρ' όλα αυτά πολιτικά-τακτικά (όση αξία έχει αυτή η πλευρά της πολιτικής πρόκειται όντως περί συντριπτικής ήττας!

Επίσης, γεγονός είναι ότι σ' αυτή την αναμέτρηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπήρχε και διαμάχη ιδεών και το ζητούμενο για τον Παπανδρέου είναι να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πράξει, έστω και σχετικά, την θεωρητική του, τρόπον τινά, ιδεολογική του διαφοροποίηση!