neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η ευεργεσία μένει... Γερμανία!



Μία ομάδα εύπορων Γερμανών ζήτησε από την γερμανική κυβέρνηση την αύξηση της φορολόγησής της. Το αίτημα υπογράφουν 44 πλούσιοι Γερμανοί, που δηλώνουν ότι έχουν περισσότερα χρήματα απ' όσα χρειάζονται για να ζήσουν πολυτελώς. Τονίζουν ότι έτσι θα μπορούσε να χρηματοδοτηθούν οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα με τα οποία θα στηριζόταν η οικονομική ανάκαμψη!

Η ελληνική μεγαλοαστική τάξη αντίθετα δεν συγκινείται, πλέον, απ' το παράδειγμα των μεγάλων ελλήνων ευεργετών του παρελθόντος, όπως οι Αβέρωφ, Συγγρός κ.α., καθώς τα επιφανή της μέλη συνδέουν - και συγχέουν -τη φιλανθρωπία με τη διαφήμιση και τη μείωση των φορολογικών βαρών τους! Φτάνει δε, ορισμένες φορές, στο άλλο άκρο, όπως προσφάτως αποδείχτηκε απ' τη μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος στους ναυτεργάτες!

Σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όμως, οι ωφελημένοι του συστήματος είναι εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά το κοινωνικό σύνολο να βγει απ' την κρίση, αντίληψη που κάποτε ανθούσε και στην Ελλάδα, αλλά σήμερα, απ' ότι φαίνεται, ευδοκιμεί μόνο στη Βαυαρία!

2 σχόλια:

Καπετάνιος είπε...

Κοιτα να δεις τι συμβαινει σε αλλες χωρες ρε φιλε.....δυστυχως εδω,οχι μονο οι εχοντες δεν σκεφτονται καν να κανουν κατι τετοιο,αλλα και το κρατος δεν εχει την διαθεση να τους χαλασει το κεφι.
Λες ο Γιωργος να εχει αποφασισει να τους κοψει λιγο απο την καλοπεραση?Μακαρι!

mavalexis είπε...

Το Μπόμπολα, πάντως, τον βλέπω λίγο εμπαθή με τη Μπιρμπίλη... ότι το αυτοκίνητο που οδηγεί "καίει" πολύ και κάτι τέτοια!

Βέβαια και με Καραμαλούγκα το πρώτο χρόνο ήταν στα δικαστήρια κι αργότερα στα μέλια, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για να δούμε!