neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROBASKET 2009



Σε ένα από τα πιο ευχάριστα τουρνουά Ευρωπαϊκών αγώνων έλαμψαν καινούργια πρόσωπα, όχι μόνο απο την δική μας Εθνική ομάδα αλλά και από τις υπόλοιπες ομάδες. Δύο παίχτες όμως του Ολυμπιακού ξεχώρισαν και εξέθεσαν την προπονητική ομάδα του Ο.Σ.Φ.Π. γιατί έδειξαν ότι ο παίκτης για να αποδώσει πρέπει πάνω από όλα να τον εμπιστεύεσαι.

Στα 26 φετινά παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος δικαιούνται στα 20 από αυτά να παίζουν τουλάχιστον 25 λεπτά ανά παιχνίδι. Ειδικά ο Σχορτσιανίτης που τον παρακολούθησα σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής, φιλικά και επίσημα, απέδειξε ότι εάν τον εμπιστευτείς και του δώσεις χρόνο συμμετοχής θα πάρει τον χώρο και τον χρόνο που του αξίζει. Τον εμπιστεύτικαν λοιπόν στην Εθνική και τους το ανταπέδωσε.

Για τον Τεόντοσιτς μόνο μια κουβέντα έχω να πω. Ανήκει στους παιχταράδες της προηγούμενης δεκαετίας και πρέπει να αφήνουν την μπάλα στα χέρια του.

Κλείνοντας να πούμε και δύο λόγια για τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος το 1979 έκανε triple crown με την Παρτιζάν και 30 χρόνια αργότερα, ΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ, το 2009 σε ένα μπάσκετ που δεν έχει καμία σχέση με το 1979 ( το τρίποντο ξεκίνησε το 1984 ) καταφέρνει και βγάζει παίχτες πρωταγωνιστές. Τους μαθαίνει να φέρονται και να σκέφτονται, και σε δύο τρία χρόνια θα θαυμάζουμε την νέα γενιά παιχτών που τώρα ετοιμάζεται. Τρεις παίχτες θα ξεχωρίσουν σίγουρα. Ο Ραντούλιτσα, ο Μπιέλιτσα και ο Μάτσβαν.

2 σχόλια:

mavalexis είπε...

Καλωσόρισες φίλε manoli στο lospromenados!

Τα εξηγείς ...άριστα, αν και αλήθεια είναι ότι ο σημερινός προπονητής του οσφπ ως προπονητής της εθνικής στο παγκόσμιο είχε αξιοποιήσει πολύ καλά τον Σόφο, οπότε είναι και λίγο δικό του θέμα το πότε αποφασίζει να αυτοπειθαρχίσει και να παίξει καλό μπάσκετ.

Ο Ντούντα είναι γεγονός πως είναι ζωντανός μύθος!

Zogra είπε...

Teontosits.... titanomegistos, titanoterastios...ti na leme twra.... pale pote....

O Ntousan, einai stin koryfi akomi kai simera giati einai enas akourastos sofos xameleontas.... kserei panta osa xronia kai na perasoun ti "xrwma" prepei na dinei sto basket pou DIDASKEI....