neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν ο αιφνιδιασμός πάει...περίπατο!




Την τελευταία εβδομάδα το μισό υπουργικό συμβούλιο και το μεγαλύτερο μέρος των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. εκφράζουν κρίσεις - και σε πολλές περιπτώσεις επικρίσεις - για την πιθανολογούμενη απόφαση του Πρωθυπουργού πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Ιδιαίτερη, ακόμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και τα κυβερνητικά στελέχη εκείνα, που εισηγούνται τη συγκεκριμένη επιλογή, διακηρύττουν τη θέση τους αυτή δημόσια.

Ανέκαθεν, οι Πρωθυπουργοί, με την ηγετική τους ομάδα, έχουν ως ύστατη επιλογή την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, αλλά χρησιμοποιώντας για την υλοποίησή της τη τακτική του αιφνιδιασμού. Γνωστό, άλλωστε, θεωρείτο μέχρι σήμερα ότι υποτίμηση, ανασχηματισμός και πρόωρες εκλογές διαψεύδονται απ’ τα κυβερνητικά στελέχη ακόμα και λίγα...δευτερόλεπτα πριν ανακοινωθούν επισήμως απ’ τον Πρωθυπουργό.

Στη προκειμένη περίπτωση, έχει επικρατήσει ένα πολιτικό αλαλούμ απ’ την αδυναμία του Πρωθυπουργού να διαχειρισθεί το δίλημμά του, μέχρι ο ίδιος να το απαντήσει οριστικά. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, συνεπώς, ιδιαιτέρως πιθανό είναι, μια τέτοια επιλογή για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, είτε πράγματι να υλοποιηθεί παρά την απώλεια του απαραίτητου πλεονεκτήματος του αιφνιδιασμού και τελικά αποτύχει ως προς τον αρχικό στόχο της, είτε να «καεί» στη...προθέρμανση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: