neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Απεμπλακείτε κ. Αλαβάνε...




Το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε την επιτυχία στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και η εκλογική, αυτή, επιτυχία δίκαιο είναι να πιστωθεί, σε μεγάλο βαθμό, στον Α. Αλαβάνο.

Τότε, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε την αποχώρηση απ’ τη προεδρία του ΣΥΝ, προκρίνοντας ταυτόχρονα ως διάδοχό του τον Α. Τσίπρα. Σήμερα, μετά τα όσα μεσολάβησαν πριν και μετά τις ευρωεκλογές, ο Α. Αλαβάνος αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα του κόμματός. Κρατώντας τη προεδρία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να μην έχει κλείσει, τελικά γι’ αυτόν, το «βιβλίο» της ηγεσίας του σχήματος. Εξελίχθηκε, στη πορεία, περισσότερο σε εκπρόσωπο των άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας ότι παραμένει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝ.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ πρότεινε τον πρόεδρό του κόμματος ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ , κι ο Α. Αλαβάνος δεν έχει αλλάξει, ακόμα τουλάχιστον, κομματική ταυτότητα. Με πρόσχημα, όμως, την επιθυμία των άλλων συνιστωσών του σχήματος, εξακολουθεί – ματαιόδοξα - να διεκδικεί το ρόλο του ηγέτη, εβρισκόμενος σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του κόμματός του, ενώ λίγο νωρίτερα εμφανιζόταν για δεύτερη φορά να σκέφτεται την αυτό-αποδέσμευσή του.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μόνη σοβαρή επιλογή για τον Α. Αλαβάνο είναι η απεμπλοκή, με προσωπική του πρωτοβουλία, απ’ το ζήτημα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση, έστω κι αν ορισμένες συνιστώσες αποχωρίσουν απ’ το σχηματισμό. Απεμπλακείτε κ. Αλαβάνε, σε διαφορετική, με τη στάση σας, είναι ιδιαιτέρως πιθανό να αποτελέσετε τη θρυαλλίδα μιας δίχως επιστροφής διάσπασης, μιας εκ των λίγων διευρυμένων αριστερών πολιτικών συνθέσεων, στης οποίας τη συγκρότηση και επιτυχία πρωτοστατήσατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: