neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τέλος κινητής τηλεφωνίας ...

...και αρχή της πανάκριβης χρήσης κινητού!




Επιβλήθηκε, ήδη, στα καρτοκινητά τέλος κινητής τηλεφωνίας 12%, το οποίο ακολούθως θα επιβληθεί κλιμακωτά, φθάνοντας έως 20% και στους λογαριασμούς των συμβολαίων σύνδεσης. Φορολογία συνεπώς για την χρήση κινητού τηλεφώνου, που θα κυμαίνεται ανά 10 ευρώ χρόνου ομιλίας από 3,1 έως 3,9 ευρώ, με αποτέλεσμα να απομένει, αντίστοιχα, πραγματικός χρόνος ομιλίας μόλις 6 έως 7 ευρώ αναλόγως της χρήσης του.

Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη οικονομική αντίληψη της Ν.Δ. περί υπέρμετρης άντλησης των φορολογικών εσόδων από τους άμεσους φόρους έναντι των αμέσων, αλλά και των προερχόμενων απ’ την φοροδιαφυγή, την οποία καταργώντας τα τεκμήρια, οπωσδήποτε, ενθάρρυνε, δηλώνοντας σήμερα μετανιωμένη.

Μέτρο, όμως, για το οποίο η παραμικρή κριτική δεν έχει διατυπωθεί στη τρέχουσα προεκλογική περίοδο από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ούτε, αντίστοιχα, η τελευταία δεν έχει ξεκαθαρίσει και την γενικότερη θέση της αναφορικά στην αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων. Έτσι, διόλου δεν αποκλείεται, λίαν συντόμως, και το ΠΑΣΟΚ να δοκιμάσει τη λαϊκή αποδοκιμασία για την οικονομική του πολιτική, όταν αυτή αρχίσει να εφαρμόζεται στη πράξη, όπως ακριβώς σήμερα συμβαίνει με τη κυβέρνηση της ΝΔ.