neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η τηλε...μονομαχία και ο ιδεολογικός αναπροσδιορισμός!



Πολλά ακούστηκαν, ήδη, για τους νικητές της τηλεμαχίας των έξι και ακόμα περισσότερα θα ειπωθούν και θα γραφούν για τον νικητή της τηλεμαχίας των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών. Το βέβαιο είναι ότι οι όροι διεξαγωγής της χθεσινής τηλεμαχίας συνέδραμαν ώστε να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος και χρήσιμο θα είναι το πρότυπο αυτό να αποτελέσει υπόδειγμα και για μελλοντικές αντίστοιχες διαδικασίες δημόσιου διαλόγου.

Πέρα, πάντως, απ’ το ποιος βγαίνει ωφελημένος και τη πρόοδο που σημειώθηκε στο τρόπο διεξαγωγής, η χθεσινή ουσιαστικότερη τηλεμαχία έδωσε την ευκαιρία να αποτυπωθεί το παρών γενικό πολιτικό στίγμα του κάθε κόμματος. Και το συμπέρασμα είναι ότι τα δύο κόμματα εξουσίας, των οποίων το κλασσικό πολιτικό στίγμα είχε νοθευτεί από την περίοδο αντιπαράθεσης Σημίτη – Έβερτ, έχουν, πλέον οριστικά, επανατοποθετηθεί στη κλασική τους θέση στον ιδεολογικό άξονα αριστεράς-δεξιάς, με βασικά σύγχρονα σημεία αναφοράς το ζήτημα της διαχείρισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των διαφορετικών αντιλήψεων περί ανάπτυξης.

2 σχόλια:

Striker είπε...

poia tilemaxia agori mou..?? esy kala kaneis kai ta grafeis...alla bres mou estw kai enan pou ton kalipse ayto pou eide xthes..!!!
KAI POLY ASXOLITHIKANE (aytoi pou ekatsan evlavika ston kanape tous, les kai tha eblepan champions league)

mavalexis είπε...

Δεν ήταν και τόσο άσχημο ρε σέντερ φορ, μιλάγανε και λίγο μεταξύ τους τα αγόρια...

Δεν τράβηξε πολύ σε χρόνο καιΘύμιζε λίγο κοινοβούλιο, οπότε και κάποια γενικολογία ήταν αναμενόμενη.

Αν γίνει ακόμα πιο ελεύθερο μελλοντικά θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον!