neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Υψηλού ρίσκου επιλογή – υψηλού ρίσκου δηλώσεις...




Εξερχόμενος, του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός επαναδιατύπωσε το πλαίσιο της απόφασής του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Την ίδια ώρα ο...εξάδελφος Μ. Λιάπης ανακοίνωνε εκ νέου την αποδοκιμασία του για την απόφαση του Κ. Καραμανλή και ταυτόχρονα την εθελούσια αποχώρησή του – για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας - από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., με την υποσημείωση ότι παραμένει στη πρώτη γραμμή της πολιτικής.

Αλλά και ο Α. Σαμαράς, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως εμμένει στην άποψη του περί της λανθασμένης απόφασης του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας παράλληλα, βέβαια, ότι
την ώρα της μάχης συντάσσεται στην πρώτη γραμμή για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας!

Περισσότερο διακριτική, ασφαλώς όμως μεγαλύτερης πολιτικής σημασίας, υπήρξε η ουδέτερη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο σύντομο διάλογό του με τον Πρωθυπουργού. Λέγοντας, ο Κ. Παπούλιας, στον Κ. Καραμανλή, ότι είναι μια δική του απόφαση κι ότι...ελπίζει - κι όχι ότι πιστεύει – να κατατείνει στο συμφέρον του τόπου, τήρησε σαφής αποστάσεις απ’ το Πρωθυπουργό.

Ουδέτερη, ή ελαφρώς επικριτική, η συγκεκριμένη τοποθέτηση, σε συνδυασμό με τις διαφοροποιήσεις στελεχών της Ν.Δ. απ’ την χαραχθείσα πολιτική γραμμή, αποτυπώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τη δυσκολία, που θα έχει ο Κ. Καραμανλής να πείσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., και όχι μόνο, για το ορθό της, ιδιαιτέρως υψηλού ρίσκου, επιλογής του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: