neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η Σάσα Μπάστα, ο Μαντέλης κι ο θεσμός του... Πρωθυπουργού!





Η πλευρά Μαντέλη ακολουθεί την τακτική του πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστή» συνοδοιπόρου της Θ. Τσουκάτου. Το τότε περιβάλλον Σημίτη πιστό στο ύφος διακυβέρνησης, με το οποίο πορεύτηκε την εποχή της παντοδυναμίας του, οχυρωμένο πίσω από την παραγραφή, επιστρατεύει τον ακραίο κυνισμό, προκειμένου να στείλει απολύτως ευκρινώς, προς κάθε κατεύθυνση, το μήνυμα της!



Μήνυμα, που συνοψίζεται στο ότι ο τότε κυβερνητικός πυρήνας Σημίτη, όχι μόνο δε φοβάται την οποιαδήποτε διαδικασία διερεύνησης των εγκληματικών ενεργειών του, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή και έτοιμος να αντεπιτεθεί και να προβεί σε συγκεκριμένες οδυνηρές, για σειρά προσώπων, αποκαλύψεις!

Ο Τ. Μαντέλης, μάλιστα, εκσυγχρονίζοντας... τον όρο «μίζα» αποκάλεσε τα χρηματά ποσά που έλαβε από τη Ζήμενς ως προεκλογικές προσωπικές χορογίες, που δεν του χρειάσθηκαν τελικά για τις εκλογές, σε αντίθεση με τον Θ. Τσουκάτο που αρκέστηκε – σύμφωνα με τον τρόπο που ο ίδιος έχει εκθέσει τα γεγονότα - σε ρόλο ταμία του κόμματος!

Μετά την κατάθεση Μαντέλη, που αυτο-χρίστηκε σε Σάσα Μπάστα της πολιτικής, εξηγείται σε μεγάλο βαθμό και η αιτία για την οποία ο Κ. Καραμανλής απέσυρε τον χαρακτηρισμό του «αρχιερέα της διαπλοκής» για τον προκάτοχό του Κ. Σημίτη, καθώς αν και από το δικό του περιβάλλον προκύψουν «γαλάζιοι» Μαντέληδες, τότε τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κ. Σημίτη ανοίγει ο δρόμος της παρουσίας τους στις εξεταστικές επιτροπές, αλλά και η λεωφόρος προς την απόλυτη όχι μόνο πολιτική, αλλά και ηθική απαξίωσή των!

Δεν υπάρχουν σχόλια: