neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ...ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ



Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι (που λέει και ο Ηλίας Μαμαλάκης) , παρόλο που κάποιοι ένεκα Κυριακής τώρα που σας γράφω, είτε λιάζονται σε κάποια παραλία, είτε χαλαρώνουν σπίτι , σβήνοντας τις «μηχανές» και γεμίζοντας μπαταρίες για την επερχόμενη εβδομάδα…, η δική μου συνείδηση δεν θα με άφηνε να προσπεράσω το συγκεκριμένο άρθρο που διάβασα , χωρίς να το τονίσω και να το αναδημοσιεύσω στους εκλεκτούς συγγραφείς και αναγνώστες του blog αυτού.

Ένας άλλος … Ηλίας , ένας «ογκόλιθος» της αθλητικής –και όχι μόνο- δημοσιογραφίας, ένας άνθρωπος που ο λόγος του και η σκεψη του χρόνια τώρα αποτελούν ξεχωριστής σημασίας τοποθετήσεις , ο Ηλίας Μπαζινας , στο σημερινό άρθρο του στο «Φίλαθλο» , με έκανε να νιώσω πως όλα όσα πίστευα και έβλεπα αλλά δεν μπορούσα να τα παραθέσω, να τα οριοθετήσω, να τα διατυπώσω, να τα μεταφέρω σαν σκέψεις , μπορούσαν να αποτυπωθούν έτσι απλά, τόσο εύστοχα, τόσο μεστά και κατανοητά μέσα σε ένα άρθρο κάποιων αράδων και μόνο….

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο σημερινός Ηλίας Μπαζινας μίλησε κυριολεκτικά στην καρδιά μου και το άρθρο του με έκανε να ανατριχιάσω, όχι γιατί σαν οπαδός του Παναθηναϊκού, γλυκάθηκα , όχι γιατί μου «χάιδεψε τα αυτιά» ή μιλώντας σαν νταμπλουχος να ένιωσα υπεροπτικά, αλλά επειδή νομίζω ότι κάποιοι ΕΥΤΥΧΩΣ σε αυτό τον τόπο τελικά, έστω και καθυστερημένα, έστω και όταν τους το επιτρέπεται, έστω κι όταν το αποφασίσουν βρε παιδί μου… ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, κι ας είναι για κάποιους ΠΙΚΡΗ …!!!

Δεν έχει νόημα να φλυαρολογω και να πω περισσότερα, γιατι νομίζω ότι όποιος διαβάσει το εν λογω άρθρο, είτε συμφωνήσει με τα λεγόμενα μου (και φυσικά ασπαστεί τα λεγόμενα του «μεγάλου» Ηλια Μπαζινα) είτε διαφωνήσει, τουλάχιστον θα έχει σπαταλήσει κάποια λεπτά από την ημέρα του διαβάζοντας την αλήθεια και θα προβληματιστεί…

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, είτε γιατί δεν αγόρασαν σήμερα Φίλαθλο είτε γιατί βαριούνται να πεταχτούν στο κοντινότερο περίπτερο… :

http://www.contra.gr/pops/news_large.aspx?date=today&paper=filathlos

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΟΓΑΒΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ.

Εμετικος

mavalexis είπε...

Ο Η. Μπαζίνας είναι ο σημαντικότερος χρονογράφος των ημερών μας, με τρομερές παρεμβάσεις εδώ και χρόνια σε κοινωνικά, αθλητικά, πολιτικά και σειρά από άλλα θέματα!

Έτυχε, λίγο πριν ανεβάσεις την ανάρτησή του για το άρθρο του περί ΟΣΦΠ, που δεν είναι και από τα εξαιρετικά του ή από αυτά με το πλέον ουσιαστικό περιεχόμενο, να διαβάζω από το αρχείο της γκαζέτα όλα τα άρθρα του από τις αρχές Μαΐου, λόγω ότι είχα θεωρήσει το άρθρο του στον "Φίλαθλο" για την γενική απεργία και πορεία της 5ης Μαΐου τρομερά ενδιαφέρον και διαπίστωσα ότι όλα τα κείμενά του πριν και μετά την ημερομηνία αυτή του τρέχοντος μηνός, για το συγκεκριμένο θέμα, είχαν επίσης τρομερό ενδιαφέρον! Θα τολμούσα να πω ότι πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία, αν και αντιλαμβάνομαι πλειάδα λόγων που αυτό είναι ανέφικτο!

Πιστεύω μάλιστα ότι οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ ξέρουν την αξία του και την εξαιρετική ποιότητά του, δεν επεδίωξαν όλα αυτά τα χρόνια τη συνεργασία μαζί του, φοβούμενοι οι εκδότες τους την ανεξαρτησία του και την ενοχλητική διεισδυτικότητα του στην ουσία των θεμάτων!

Ο κύριος Ηλίας Μπαζίνας αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι εδώ για να μας κάνει σοφότερους και καλύτερους!

ΥΓ: Απορώ με τον απαράδεκτο, μάλλον ανιστόρητο και σίγουρα εμετικό χαρακτηρισμό του Εμετικού για έναν άνθρωπο που ακόμα κι αν για τους δικούς του λόγους τον αντιπαθεί και διαφωνεί μαζί του κάποιος, νομίζω ότι είναι υποχρεωμένος να εκτιμήσει την ανεξαρτησία του και την ποιότητά του!

mavalexis είπε...

συνέχεια...

ΥΓ 2: Εμετικέ σε καλώ να διαβάσεις κείμενα του, τουλάχιστον του τρέχοντος μηνός, όπως και οποιονδήποτε έχει λίγο χρόνο αντί να δει π.χ. ένα δελτίο ειδήσεων, κι ιδιαίτερα αυτό μετά τα γεγονότα της 5ης Μαΐου, που θα βρεις εδώ http://www.gazzetta.gr/newsstand/newsstand/paper/1/20100517/9/1?tmpl=component(ημερολόγιο 06/05), και να ανακαλέσεις τα τραγικά λεγόμενά σου, που περισσότερο δικαιώνουν όσους στο μπλογκ κατά καιρούς και μέχρι σήμερα σου ασκούν κριτική για μηδενιστική αντίληψη, παρά επιβεβαιώνουν πως ο λόγος σου, αν και αιχμηρότατος, είναι, παρόλα αυτά, τεκμηριωμένος, πράγμα που όντως πολλές φορές (όχι όλες) κατά τη γνώμη μου συμβαίνει, αλλά όχι αυτή τη φορά!

ΥΓ 3: (Εμετικέ)Το ξέσκισες...

ΥΓ 4: Αν δεν οφείλεται το σχόλιο σε άγνοια και προχειρότητα, πραγματικά - με την ευκολία του μηδενισμού και της χρησιμοποίησης ύβρεων - απορώ...

Ανώνυμος είπε...

Καιμπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα

αν σας πειραξα το γαβροχουντικο σας ιερο σας τοτεμ δεν θα ζητησω συγνωμη.

ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΣΦΠ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΑΠΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ Δ.Σ. (και για να πουμε αληθειες σε ολες τις ομαδες ηταν στην ουσια διορισμενοι τοτε απτην χουντα) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΤΟΤΕ. (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

ΥΠΗΡΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΕΧΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.


Αυτα για την αποκατασταση της ιστορικης αληθειας.

Για πολλα που εχει γραψει και εχει πει θα μπορουσα να γραψω τομους.

Εμετικος

mavalexis είπε...

Απ' αυτά που θα μπορούσες να γράψεις τόμους δεν βλέπω να γράφεις τίποτα!

Από τίποτα δε μου προκύπτει ότι αν είσαι μέλος του Δ.Σ. ενός ερασιτεχνικού αθλητικού σωματίου επί χούντας δια κάποιου αυτοματισμού είσαι και χουντικός!

Και το ότι βάζεις και τους παράγοντες του ΠΑΟ μέσα που πήγαν την ομάδα στο Ουέμπλεϊ και δραστηριοποιούνταν σ' αυτή προ, κατά διάρκεια και μετά χούντας, όπως και πολλοί του ΟΣΦΠ και άλλων ομάδων, δεν δικαιώνει την κατ' εξοχήν αντιδραστική άποψή σου!

Άλλωστε με τη λογική σου, μιας κι η λαϊκή αντίδραση στη χούντα υπήρξε μηδαμινή, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν χουντικοί, άποψη την οποία απορρίπτω ως ανιστόρητη, επικίνδυνη, διαστρεβλωτική και γενικά από άποψη εκτός πραγματικότητας!

Με το ισοπεδωτικό σκεπτικό σου δε, ο ελληνικός αθλητισμός θα έπρεπε να έχει αυτοκαταργηθεί - ο Παναθηναϊκός να μην πήγαινε στον τελικό πρωταθλητριών ομάδων ευρώπης - και να συνεχιζόταν μετά τη χούντα, αν αυτή τελικά ποτέ έπεφτε κάποια στιγμή, πράγμα που τότε δεν έμοιαζε και τόσο βέβαιο ή τέλος πάντων κοντινό!

mavalexis είπε...

συνέχεια...

Ευτυχώς που και τότε ο αθλητισμός είχε στις τάξεις του αξιόλογους και αξιοπρεπείς ανθρώπους, όπως και ο Η. Μπαζίνας σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, και συνέχισε την ύπαρξή του και τα επόμενα χρόνια με όλα τα συν και τα πλην αύξησε και την δυναμική του!

Άλλωστε, η συμμετοχή σε οποιοδήποτε Δ.Σ. ομάδας - σε οποιαδήποτε μορφή πολιτειακής οργάνωσης - δεν σου αφαιρεί την ιδιότητα του φιλάθλου ούτε την ευθυκρισία και πόσο μάλλον όταν αυτή λαμβάνει χώρα σε ένα Δ.Σ. όπως π.χ. του Ν. Γουλανδρή, ή του Λ. Μπάρλου, ή του Α. Νικολαΐδη ή του Γ. Παντελάκη και άλλων!

ΥΓ: Η αντιδραστική μπλαμπλαδούρα στο συγκεκριμένο θέμα συνμπλογκερίστα Εμετικέ ανήκει σε εσένα αποκλειστικά, ειδικά στο βαθμό που δεν αναθεωρείς τα προφανή παντελώς αστήριχτα φλυναφήματα σου για τον Η. Μπαζίνα, καθώς μια λεκτική "στραβοτιμονιά" ο καθένας μπορεί να κάνει, αλλά η επιμονή σε αυτή βάση οποιαδήποτε αστείας τεκμηρίωσης δείχνει αδικαιολόγητο φανατισμό και μηδενιστικό σκεπτικό!

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχιζω και εγω...

Ο εξεχων παραγων του οσφπ επι χουντας ηταν παρων στα εγκαινια του αθλητικου κεντρου 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ?

Ποιο αθλητικο κεντρο ηταν αυτο? Του ρεντη. Ναι, αυτου που ειναι μεχρι σημερα ο οσφπ. Δωρο της χουντας ειναι. Και 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ηταν η πρωτη του ονομασια. Οπως και ο σχεδιασμος της χουντας για γηπεδο 70.000 στο ρεντη με δωρεα στον οσφπ 30.000.000 δραχμων ποσου τρομακτικου για την εποχη.μιλησες για τον.Γουλανδρη . Τον Κοκκαλη της δικτατοριας των στρατιωτικων. ( ο οριτζιναλ κοκκαλης ειναι ο αυτος της δικτατοριας του σημερινου συστηματος). Που εμεινε γνωστος λοιπον για τα περιφημα βαλιτσακια του. Ετσι τα πηρε τοτε. Και οσους ξερουν αν και ηταν επι χουντας τα μοναδικα επεισοδια που γινοντουσαν μεσα στο κλιμα φοβου της εποχης ηταν εναντιων του οσφπ οπου επαιζε εκτος. Τα λεει και ο ιδιος ο Μπαζινας για αυτα τα επεισοδια, αφου ηταν παρων σαν εφορος της ομαδας, ως αλλος Θεοδωριδης της εποχης εκεινης, απλα δεν λεει τον αληθινο λογο των επεισοδιων παρα μονο τις αφορμες.
Και βεβαια ξεχασες να αναφερεις αναμεσα σε αυτους τους παραγοντες και τον Σκυλιτση. Ναι ο γνωστος σε ολους Σκυλιτσης. Διατελεσε προεδρος του οσφπ λιγο πριν αναλαβει ο Γουλανδρης και φυσικα το τοτεμ ηταν εξεχων παραγων του οσφπ.

υγ. Τα 30.000.000 δραχμες τα πηρε στα ταμεια του ο οσφπ ασχετα που ποτε δεν εγινε το γηπεδο. (οπως και αλλα ποσα ολη αυτη την περιοδο). Ο εξεχων παραγοντας μιλησε τοτε ή εστω αργοτερα? Ή μηπως ηταν και αυτος στα εγκαινια και χειροκροτουσε?

υγ. Εκατονταδες αρθα για αθανατους κτλ για την εθνικη ομαδα αρσης βαρων. Οταν βεβαια αργοτερα ξεσπασε το σκανδαλο με τα αναβολικα ηταν απτους πρωτους που εκραζε και μιλουσε για το ντοπινγκ στον αθλητισμο...

Εμετικος

mavalexis είπε...

Ναι, πες μας και για τον Παλοτάιν...
Πραγματικά πρωτόγνωρα γεγονότα στο ποδόσφαιρο!

Ο παραγοντισμός, θες έτσι θες αλλιώς τα' χει αυτά, αλλά στο τέλος κρίνεσαι από το ισοζύγιο που αφήνεις και ο Γουλανδρής - τι να κάνουμε - δεν υπήρξε Κόκκαλης, ούτε πολύ χειρότερος του Ματζαβελάκη, και παρά την κριτική που μπορεί να τους κάνει κανείς κράτησαν την ύπαρξη των συλλόγων σε δύσκολες εποχές ερασιτεχνισμού στα πάντα!

Άσε ρε Εμετικέ, αλλά είναι προφανές ότι η μηδενιστική σου λογική στο συγκεκριμένο θέμα δεν αλλάζει!

Παρόλα αυτά, προς απάντησή σου υπάρχουν και είναι εκεί, για όποιον ενδιαφέρεται και ιδίως για εσένα, τα άρθρα-κόσμημα του Η. Μπαζίνα του Μαΐου, αλλά και μιας ολόκληρης ζωής του αρθρογράφου, σε βιβλία του ανθολογίες-άρθρων κ.α.

Τα δε περί άρσης βαρών και ντόπινγκ, επειδή τον παρακολουθώ χρόνια, είναι εκτός πραγματικότητας, όπως και όλα τα άλλα... Γίνε λίγο πιο γενναιόδωρος στην κριτική σου, παρότι παναθηναϊκάρα και απεχθάνεσαι κάθε μέλος του ΔΣ του γαύρου, μπορείς...

ΥΓ: Ή αλλιώς μετάφραση λεγομένων Εμετικού : Το μηδέν θα κάνω σημαία....

Zogra είπε...

εκτος κι αν μας θυμιζεις την "μεγαλη απατη-ατακα" του γερο-Μητσοτακη¨...." 0 + 0 = 14... " και με τετοιο ακρατο μηδενισμο, στο τελος κανεις ταμειο και βγεις και με λεφτα στην τσεπη... χαχαχαχαχαχα

Unknown είπε...

看完呢,謝謝分享。八大娛樂網 外出指油壓 護膚美容 護膚店 半套護膚 指油壓個人工作室 理容ktv 外出按摩 指壓按摩 兼職小姐 女兼職 護膚小姐 按摩ktv 伴遊小姐 qk休閒網 外出服務 護膚按摩 外賣茶 外約茶棧