neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αντώνης ο... ψύχραιμος!



Ο Α. Σαμαράς παίρνει τα ρίσκα του στο κρίσιμο ζήτημα της κρίσης δανεισμού της χώρας, αλλά όπως και στη περίπτωση της διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ φαίνεται να γνωρίζει που βαδίζει! Ο πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται ότι συν τω χρόνω οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν πως οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης αποτέλεσαν κομβικό σημείο της ανηφόρας των σπρεντς, κι ότι αν έστω συγκεκριμένα μέλη του απέφευγαν τις άσκοπες έως καταστροφικές φλυαρίες δεν θα ήταν αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ, υπό την προϋπόθεση ότι την ίδια στιγμή με κατάλληλους χειρισμούς θα κερδιζόταν ο απαραίτητος χρόνος, ώστε να διεξαχθούν οι γερμανικές εκλογές χωρίς την ελληνική κρίση στη διεθνή επικαιρότητα και εν συνεχεία να δημιουργηθεί ένας ισχυρότερος μηχανισμός, όπως άλλωστε τελικά συνέβη με αποτέλεσμα να μειωθούν εντυπωσιακά τα επιτόκια δανεισμού!

Ο κ. Σαμαράς προχωρά καθοδηγώντας την αξιωματική αντιπολίτευση με στιβαρότητα, χωρίς να πανικοβάλλεται από το κλίμα που διαμορφώνεται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και στη κεντρική πολιτική σκηνή! Η παρουσία του στην «κολοβή» σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύτηκε από ένα πλέγμα αξιόλογων προτάσεων για σειρά παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και από την προτροπή για ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της αριστεράς, τουλάχιστον σε ότι αφορά κεφαλαιώδη ζητήματα για την ελληνική κοινωνία, ενώ απέρριψε ταυτόχρονα τις ισοπεδωτικές προτάσεις περί οικουμενικών κυβερνήσεων και εν γένει διαφόρων ειδών συγκυβερνήσεων!

Στο βαθμό που θα συνεχίσει να πορεύεται με αυτή την πολιτική ωριμότητα ο Α. Σαμαράς δεν θα αργήσει να μεταβληθεί σε αδιαφιλονίκητο ηγέτη της κεντροδεξιάς και προφανώς - μετά το συνέδριο του Ιουνίου της ΝΔ – σε ουσιαστική πολιτική απειλή για τον Γ. Παπανδρέου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: