neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τα ανθρακοφόρα «σεντούκια» και η ανάπτυξη…



Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής Κ.Ο., Χ. Παπουτσής, καταγγέλλει την πρακτική ανθρωποφαγιών του κ. Παπακωνσταντίνου, που γίνεται στο βωμό της επικοινωνιακής επιβίωσης του υπουργού. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. «κατσαδιάζει» τους εφόρους για την κακή πορεία των εσόδων. Στο φόντο της δυσπραγίας και των άδειων ταμείων, ο Γ. Παπανδρέου σε ρόλο «κράχτη» στη Λ. Βάρης αναζητά εναγωνίως επενδυτικά κεφάλαια από την Αραβία!

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καταλαβαίνει πλέον ότι τα λεφτά που επέμενε ότι υπάρχουν, χωρίς να έχει άδικο, δύσκολα - έστω και ελάχιστα εξ αυτών - θα εισπραχθούν. Όσο για τους πανηγυρισμούς για το περίφημο «κίνημα των αποδείξεων», ας μην ξεχνά το ΥΠ.ΟΙΚ. ότι σεβαστό μέρος των επιπλέον εισπραχθέντων, σε σχέση με τα συνήθη, θα απολεσθούν από την αντίστοιχη έκπτωση των εσόδων φορολογίας εισοδήματος, ενώ, αντίθετα, το μείζον είναι η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης.

Τελικά, ο κ. Παπανδρέου θα αντιληφθεί ότι τα εν Ελλάδι «σεντούκια» περιέχουν… άνθρακες, ενώ τα εκτός επικράτειας είναι αδύνατον να βρεθούν και να ελεγχθούν, παρά το πλούσιο περιεχόμενό τους! Μόνη λύση είναι η ανάπτυξη, που τόσο υποτιμήθηκε μέχρι στιγμής και που αν της δοθεί ουσιαστική μορφή και περιεχόμενο εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική λύση για την ανεύρεση των περιβόητων λεφτών!

Αρκεί, όταν η ανάπτυξη, τελικά, προκριθεί ως η μόνη ρεαλιστική προοπτική διεξόδου από την κρίση, να μην έχει ήδη προλάβει τη χώρα η πλήρης κατάρρευση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: