neolaia.gr - Το στέκι των νέων!

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ο ακραία.. θαραλέος Ζαν Λυκ...


Ο Ζακ Λυκ Γκοντάρ αρνήθηκε να παραστεί στο φεστιβάλ των Κανών για την παρουσίαση της ταινίας του «Film Socialisme» , λόγω της απεχθούς επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα από κράτη πρωταγωνιστές της διεθνούς κοινότητας!

Μιας και τα κράτη αυτά έχουν πιάσει το ένα άκρο, ο παγκοσμίου αναγνώρισης σκηνοθέτης επέλεξε να πιάσει το αντίθετο άκρο, μιλώντας ουσιαστικά για "ελλαδόσημο" που πρέπει να πληρώνει η διεθνής κοινότητα στην χώρα μας, αντίστοιχο του "γκαλόσημου" που θα έπρεπε να... καταβάλουν στον μεγαλύτερο έλληνα μπασκετμπολίστα οι συμμετέχοντες στο ελληνικό μπάσκετ, σε μια προσπάθειά του καλλιτέχνη να αντισταθμίσει τον παραλογισμό του διεθνούς οικονομικού και όχι μόνο κατεστημένου!

Ο Γάλλος σκηνοθέτης δήλωσε για το ελληνικό ζήτημα: «Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα...Η Δύση είναι που χρωστάει στην Ελλάδα, τη χώρα της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας, της τραγωδίας... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής.

Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; O Αριστοτέλης... όλος ο κόσμος χρωστάει σήμερα στην Ελλάδα... Η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει από τον σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε.

Πάραυτα. Κατηγορούν τους Ελληνες ότι είναι και ψεύτες. Αυτό μου θυμίζει έναν παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο: Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης και εφόσον όλοι οι Ελληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Ελληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει και πολύ από τότε».

Βεβαίως, αν η ελληνική κυβέρνηση είχε εντοπίσει εγκαίρως τέτοιες φωνές και τις κινητοποιούσε, θα αντιστάθμιζε την κακή εικόνα της χώρας, που προκλήθηκε από την ακραία δυσφημιστική προπαγάνδα ορισμένων ταπεινών κινήτρων διεθνούς απήχησης ΜΜΕ, στη διεθνή κοινή γνώμη, βελτιώνοντας το διπλωματικό και πολιτικό περιβάλλον διαπραγμάτευσης!

1 σχόλιο:

the filer είπε...

to egrafa kai to prwi sto facebook... den eimai sigouros oti mas aksizei afti i ypostiriksi alla einai kalodexoumeni. twra emeis ti prepei na kanoume (kala san kyvernisi pou mas ton piasane ton yponooumeno alla san kosmos) einai alli ypothesi pou sikwnei poly rocknroll.